WVV Wageningen-verdediger Okko Kruyssen (links)  in fel gevecht met twee Dodewaard-aanvallers.
WVV Wageningen-verdediger Okko Kruyssen (links) in fel gevecht met twee Dodewaard-aanvallers. Dick Martens

WVV Wageningen kan leven met puntendeling tegen Dodewaard

5 februari 2022 om 20:29 Voetbal

WAGENINGEN WVV Wageningen is de herstart van de competitie naar tevredenheid begonnen. Op Sportpark De Zoom hielden de volgelingen van trainer Marcel Nijhuis een punt over aan het duel tegen Dodewaard, de nummer vier van de vierde klasse B. De Wageningers bivakkeren op plaats elf, met een punt meer dan de nummer voorlaatst SDOO, hekkensluiter is het nog puntloze Wodanseck uit Wolfheze.

Dick Martens

BLESSURE De gemarkeerde thuisclub (‘We misten maar liefst vijf spelers’, aldus trainer Nijhuis) schoot uit de startblokken en kreeg binnen een kwartier maar liefst drie opgelegde kansen, maar Joeri Schouten en Brian van Velsen slaagden er niet om de vijandelijke doelman te verslaan. Ook de paal stond nog een keer hinderlijk in de weg na een schitterende vrije trap van Jessy Jansen, die kort hierna met een flinke enkelblessure het strijdtoneel moest verlaten. Tegenstander Dodewaard gaf Wageningen vervolgens een lesje in effectiviteit. Bij de eerste de beste kans was het direct raak. Het was aanvoerder Gert-Jan Tijssen die na 25 minuten doelman Demi van den Hurk het nakijken gaf (0-1). Maar de thuisclub berustte niet en kwam nog voor rust door een schitterende kopbal van Ahmed Alsayed op gelijke hoogte (1-1).

GELIJKMAKER Na rust leek het een herhaling van zetten te worden. Nadat Joeri Marcus zijn kans niet verzilverde, deed Dodewaard-middenvelder Jelmer Hendriksen dat wel (1-2). De vreugde van Hendriksen was echter van korte duur, want even later kreeg hij na een onbesuisde actie richting Wageningen-doelman van den Hurk de rode kaart voorgehouden. Voor Wageningen het sein om de jacht op de gelijkmaker in te zetten. Die kwam er een kwartier voor tijd. Aanvoerder Mike Verbeek profiteerde optimaal van een afschuwelijk misverstand in de Dodewaard-defensie (2-2). Ondanks verwoede pogingen van beide teams kwam er in die stand geen wijziging meer.

TROTS EN TEVREDEN,,Ik kan leven met dit gelijk spel”, vond Nijhuis. ,,We hadden weliswaar personele problemen, maar als je tegen toch de nummer vier, je huid zo duur verkoopt kan ik alleen maar trots en tevreden zijn. Natuurlijk hadden we in de beginfase minimaal een keer moeten scoren, maar de ploeg heeft zich prima herpakt en gestreden voor een goed resultaat. Na een te lange periode van maar weinig trainen en wedstrijden spelen, heeft de ploeg mij positief verrast.”