Afbeelding

Korfbalcompetitie weer van start voor Wageningen

6 februari 2022 om 11:03 Korfbal

WAGENINGEN Zaterdag ging de korfbalcompetitie 2021-2022 voor de 2e keer van start. In december ging de de stekker eruit na twee gespeelde wedstrijden, werden die resultaten geschrapt en was het wachten op een mogelijke herstart met een nieuwe indeling van de poules.

De twee Hoofdklassen van elk 8 teams zijn gehalveerd naar 4 poules van 4 teams, met een nieuwe promotie/degradatie regeling. Wageningen werd ingedeeld met HKC, Nieuwerkerk en Unitas. Een flinke kluif dus. Ter voorbereiding werden er 2 oefenwedstrijden gespeeld om zo aan het balgevoel en wedstrijdritme te werken en zo klaar te zijn voor de eerste wedstrijd, thuis tegen HKC uit Hardinxveld-Giesendam. Eind november ontmoetten beide teams elkaar al in de gestopte competitie en toen verloor Wageninen nipt in de laatste seconde

Wageningen startte zaterdag in Het Binnenveld aanvallend met Steven Landman, Wouter ter Maaten, Michelle van de Tempel en Jiske van Brenk en in de verdediging met Pim Steenbergen Jeroen Hukema Nena Ellermeijer en Klae Dekens. Wageningen begon de wedstrijd voortvarend en gaf de eerste helft HKC het nakijken. De gasten hadden het in het begin duidelijk moeilijk met de inzet van de blauwwitten en vooral het zuivere schot.

De eerste beste aanval was er maar één schotpoging nodig van Steven om de leiding te nemen. Maar ook HKC had meteen de eerste de beste aanval de mand al gevonden.

Toch bleef Wageningen tot aan de rust aan de positieve kant van de score. Het tweede aanvalsvak kopieerde het 1e doelpunt , want ook zij hadden maar een schotpoging nodig middels Jeroen om voor de tweede treffer te zorgen. Bij die 2-1stand miste Wageningen een stip, maar Pim zette dit in dezelfde aanval recht met een afstandschot. Wouter liet daarna binnen de minuut met 2 treffers zien het vizier op scherp te hebben en Nena bracht de voorsprong op 6-1.

Het was tijd voor een time-out voor HKC en meteen daarna maakten zij de tweede treffer.

De periode die volgde werd er om en om gescoord, maar de blauwwitten bleven daardoor nog steeds aan de positieve kant van de score. De ruststand 11-7 werd bereikt door doelpunten van Michelle, Pim, Wouter en 2x Jiske.

De tweede helft liep alles nog redelijk tot een kwartier voor tijd. Pim en Nena scoorden weliswaar nog maar HKC had het vizier duidelijk scherper staan dan in de eerste helft. Bij de stand 13-13 maakte Klae plaats voor Danieke vd Hoef. Voor het eerst keek Wageningen na zo’n tien minuten in die tweede periode tegen een achterstand aan, maar via Nena uit een vrije bal en Steven die via een gemiste vrije bal van Nena alsnog de bal in de korf tikte stond er opnieuw een voorsprong op het scorebord. Bij de stand 15-15 miste Wageningen opnieuw een stip.Het werd 15-16, maar Danieke zorgde ervoor dat Wageningen weer gelijk kwam. Tot 17-17 hield de thuisploeg nog stand. Michelle maakte de 17de. Nogmaals werd er gewisseld. Tim Dekker verving Jeroen. In de slotfase ging Wageningen alsnog de bietenbrug op. Weliswaar kon Wouter nog één keer de aansluitingstreffer scoren, maar via een stip werd het definitieve oordeel geveld. Eindstand 18-20. Samengevat een prima 1e helft, terwijl de tweede helft in handen kon komen van de gasten doordat de afwerking ontbrak op het juiste moment.

Doelpunten: Wouter4, Pim en Nena 3, Steven, Jiske en Michelle 2 , Jeroen en Danieke 1.

Zaterdag gaan de Wageningers op bezoek bij Nieuwerkerk, dat verrassend verloor met 19-15 bij Unitas.