Klimaatcoalitie Wageningen roept op: lever jouw klimaatoplossing aan!

19 februari 2022 om 16:03 Lokaal Deel je nieuws

Wat kan er wél in vier jaar bijgedragen worden aan een beter klimaat in Wageningen? Wat kunnen we zelf doen? En waar hebben we de gemeente bij nodig? Deze vragen staan centraal bij de aankomende actie van de Klimaatcoalitie Wageningen. 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, vinden er op 12 maart door heel het land acties plaats, op initiatief van lokale klimaatcoalities. Daarmee roepen zij de lokale politiek op ambitieus klimaatbeleid te maken voor de komende vier jaar. De klimaatcoalitie Wageningen doet mee onder de leus ‘Wij willen de boot niet missen! Denk mee over klimaatoplossingen!’ Met een positieve insteek wil de coalitie burgers en organisaties oproepen mee te denken over klimaatoplossingen in Wageningen. Dit doen zij door in de weken voor 12 maart langs de deuren te gaan en aan burgers te vragen wat hun ideeën zijn voor Wageningen. Ook kan je via een online formulier je idee achter laten. Op 12 maart zelf zal er een eindsprint zijn voor het verzamelen van deze ideeën, waarna ze vervolgens gebundeld worden in een Groenboek. Het is de bedoeling dat dit Groenboek uiteindelijk aangeboden wordt aan de gemeente als symbolisch burgerberaad. 

“Ons bericht aan de gemeente is: Neem je burgers serieus, want zij nemen het klimaat serieus. Durf ook buiten de bekende bubbel contact op te nemen met burgers, door ook serieus te kijken naar het opzetten van een klimaatburgerberaad” aldus Aniek van den Berg van Klimaatcoalitie Wageningen. Aniek vervolgt: “We hopen dat zoveel mogelijk burgers hun ideeën willen aanleveren. Dit kan online, maar misschien komen we wel bij je langs komende weken om het persoonlijk aan je te vragen.” Houd je voordeur dus in de gaten of volg de klimaatcoalitie op sociale media (@klimaatcoalitiewageningen op Instagram, en Klimaatcoalitie Wageningen op Facebook).

advertentie
advertentie