ONA'53-doelman Tom Reugebrink heerst ook in 'zijn' strafschopgebied. Mede dankzij zijn prima keeperswerk, bleef het tegen Zeewolde 0-0. Gerard Vos

ONA’53 kan leven met puntendeling. Ook Wageningen speelt gelijk. Verlies voor GVC en SKV.

20 februari 2022 om 08:07 Voetbal

WAGENINGEN De Wageningse voetbalclubs zijn met wisselende successen en zonder overwinning begonnen aan de tweede competitiehelft. ONA’53 en WVV Wageningen speelden gelijk, terwijl SKV en GVC met lege handen bleven staan.

Dick Martens

ONA’53 heeft aan het thuisduel met hoogvlieger in de 3e Klasse B Zeewolde een punt overgehouden. Het werd op Sportpark Van Ketwich Verschuur na een wedstrijd waar strijd het won van goed voetbal uiteindelijk 0-0.

Beide ploegen hadden aanvankelijk moeite met het lastig bespeelbare en zware veld. Vooral de bezoekers klaagden over het Wageningse ‘weiland’. Het was van beide zijden rommelig en de kansen waren dan ook schaars. Die kwamen er eigenlijk pas in het laatste kwartier voor rust, waarbij de thuisclub blij mocht zijn, dat doelman Tom Reugebrink in een puike vorm stak. Tot drie keer toe was hij een hinderlijke sta in de weg voor de Zeewolde-aanvallers. Maar ook de doelman van de bezoekers toonde vorm, toen hij vlak voor rust een inzet van Remco Derks knap onschadelijk maakte. De dubbelblanke ruststand was dan ook meer dan logisch. Ook in het tweede bedrijf zagen de toeschouwers vaak eenzelfde spelbeeld. Ook nu lieten beide doelmannen zich bij de schaarse kansen die zich voordeden niet meer verschalken en bleef ‘de brilstand’ ook na 94 minuten ‘; vechtvoetbal’ op het scorebord: 0-0.

ONA-trainer Martin Mol, die volgend seizoen Melchior Onderstal, nu nog spelend voor VVA en doelman Thomas Vlastuin, de huidige doelman van CHRC, zijn selectie ziet komen versterken, kon prima leven met het behaalde punt: ,, De jongens hebben het punt met hard werken verdiend. Ik zie in Zeewolde toch een kampioenskandidaat en als je die op 0-0 kunt houden, dan doe je het gewoon goed. In de slotfase kregen we het nog even lastig, maar ook die fase doorstonden we prima. Dit is een prima opsteker richting de komende wedstrijden.”

GVC heeft in- en tegen Dodewaard een forse, 5-2, nederlaag geleden. Bij rust keek de ploeg van trainer Joost de Jong al tegen een 4-1 achterstand aan. ,,Toch was het een wedstrijd die twee kanten op kon vallen”, vond de Jong. ,,Wij hebben de wedstrijd in twee fases uit handen gegeven. In de eerste helft kregen we een paar ‘megakansen’ en hadden op voorsprong de rust in moeten gaan, in plaats van met een 2-1 achterstand. En na rust hadden we vijf minuten een black out, waarin Dodewaard maar liefst drie keer scoorden. Dan ga je niet met een blij gevoel naar huis, aan de andere kant hebben we ons niet verscholen en hebben we er alles aan gedaan om met een zo aantrekkelijk mogelijk voetbal tot een positief resultaat te komen.” Voor GVC waren Marijn van der Meer en Jurrian Veldhuizen trefzeker.

WVV Wageningen hield aan het bezoek aan SDOO een punt over. In Heteren werd het 1-1, een stand die al bij rust was bereikt. ,,Het was een slechte wedstrijd”, aldus trainer Marcel Nijhuis. ,,We kwamen weliswaar snel op 0-1 (doelpunt: Brian van Velsen), maar SDOO maakte een paar minuten later alweer gelijk. Daarna was het van beide kanten ‘flipperkastvoetbal’. Vlak voor tijd redde onze keeper ons nog, daarom kan ik leven met die 1-1 en ben ik tevreden over de strijd die de ploeg heeft geleverd tegen toch de nummer vier van onze 4e Klasse B.” Buurman SKV moest, op bezoek bij Terschuurse Boys, lijdzaam toezien, dat de thuisclub in de slotfase nog keihard toesloeg: 1-0. ,,Ik had prima kunnen leven met een punt”, somberde trainer Jan Gaasbeek. ,,Maar juist op het moment, dat ik aangaf de balans te bewaren, de boel dicht te houden, counterden zij naar de 1-0. Het was weliswaar een lastige wedstrijd, het veld was slecht en hun speelwijze, ‘de lange bal’ was moeilijk te bespelen, toch vond ik ons voor rust lange tijd dominant. De enige kansen die zij kregen ontstonden door fouten bij ons.  Een zure nederlaag.”