Paula Cornelissen: ,,Ik doe nog altijd wat ik leuk vind.''
Paula Cornelissen: ,,Ik doe nog altijd wat ik leuk vind.'' Cadeauhuis

Het bruist van de energie bij de regionale cadeaukoningin

25 februari 2022 om 19:00 Zakelijk

WAGENINGEN Te weinig ruimte. Dat is de rode draad in de carrière van Paula Cornelissen. De onderneemster met een winkel in Ede en in Wageningen begon haar Cadeauhuis ooit vanuit de woonkamer.

door Ted Walker

Terugdenkend aan die tijd wordt Paula enthousiast. ,,Al snel stond niet alleen de woonkamer, maar het hele huis vol met pakketjes die moesten worden verzonden’’, vertelt ze. Het is haar voorliefde voor gezelligheid en verbinden die haar de energie geeft om haar winkels te vullen met speelgoed, spellen en puzzels voor jong en oud.

Toen het huis van Paula te klein werd, verhuisde zij binnen Ede met haar onderneming. Eerst naar de Parkweg, daarna naar het Kuiperplein en de Nieuwe Stationsstraat en vervolgens naar het Maandereind. Dat pand bood voor langere tijd voldoende ruimte, maar sinds ruim drie jaar is het Cadeauhuis binnen het Maandereind ook alweer van stek veranderd. Het is Paula zelf die verantwoordelijk is voor het feit dat er telkens te weinig ruimte is. Zij bruist van de energie, zit bomvol ideeën en is niet van plan zich te laten tegenhouden. ,,Het is bijna niet meer in te denken dat dit allemaal begonnen is met een partij die ik kocht via een bekende internetsite’’, zegt zij terwijl ze om zich heen kijkt. ,,Het is ietsjes uit de hand gelopen’’, voegt ze daar lachend aan toe. 

Het is die lach en de onvervalste wil om mensen met elkaar te verbinden die de onderneemster authentiek maakt. ,,Je wordt ondernemer genoemd, maar voor mij is het nog altijd gewoon doen wat ik leuk vind en ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik daarmee mijn brood kan verdienen’’, zegt Paula, die binnen haar winkels meer doet dan het verkopen van speelgoed, spellen en puzzels. Het is de persoonlijke aandacht en uitleg bij de aankoop van speelgoed of een spel die het geheel zo uniek maakt, vindt ze. ,,Daarnaast organiseren we voor volwassenen spelavonden en evenementen op het gebied van bord- en kaartspellen. ‘Magic the Gathering’, is momenteel bijvoorbeeld erg populair.’’ Op de vraag wat het nou is dat Paula drijft, komt niet meteen een van te voren uitgedacht en allesomvattend antwoord, en dat maakt haar echt. ,,Waarom ik dit nou zo graag doe? Ja, het is gewoon leuk. Het voelt voor mij ook niet als werken. Ik word er echt gelukkig van om te zien dat mensen het gezellig hebben met elkaar en dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen. Ik geniet er ook enorm van om over beurzen te lopen en bij bepaalde artikelen meteen klanten in gedachten te hebben. Dit is waar ik het uiteindelijk voor doe. Dat mensen, soms totale vreemden van elkaar, op een laagdrempelige manier plezier beleven met en aan elkaar. Het is eigenlijk heel simpel, vind ik.’’  


Het Cadeauhuis in Wageningen - Cadeauhuis

De winkel in Ede bestaat dit jaar ruim elf jaar. In Wageningen opende Paula in april vorig jaar een vestiging. Waarom wilde Paula nog een winkel? ,,Eigenlijk omdat we nu een mooi concept hebben neergezet en ik dat heel graag nog een keer wilde doen. De keuze voor Wageningen ligt in het feit dat daar op het gebied van mijn winkel nog niet echt iets was en we liepen per toeval tegen een heel leuk pand aan. Er kwamen ook met regelmaat mensen uit de studentenstad naar onze winkel in Ede die vaak aan gaven dat ze het leuk zouden vinden als er een dergelijke winkel in Wageningen zou zijn. Of het misschien ook een beetje verslavend is? Ja, dat denk ik wel. Ik vind het een fijn gevoel dat wat ik in mijn hoofd heb, in de praktijk blijkt te werken. En inderdaad, het is erg fijn om me altijd in de gezelligheid en warmte te begeven, daar kun je in principe nooit te veel van krijgen. In die zin is het wel een soort van verslavend. Het is gewoon echt een passie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met mooie spellen en de gezelligheid die dat met zich meebrengt. Veel beter dan televisiekijken of allemaal individueel op de bank met de telefoon in de hand.’’

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 23 februari van deze krant. Lees hier alle verhalen uit de special. 

advertentie
advertentie