Djordy de Lorme (links) en Jeffrey Onderstal zijn de initiatiefnemers van De Voetbalwerkplaats Kids Club.
Djordy de Lorme (links) en Jeffrey Onderstal zijn de initiatiefnemers van De Voetbalwerkplaats Kids Club. Dick Martens

Voetbalwerkplaats gaat starten met Kids Club

22 februari 2022 om 22:04 Overig

Trainer Jeffrey Onderstal: ‘Erik ten Hag van Ajax is mijn voorbeeld’

WAGENINGEN Op sportpark De Zoom in Wageningen is bij voetbalvereniging SKV Wageningen ‘De Voetbalwerkplaats’ alweer enige tijd actief en inmiddels, mede door de diverse activiteiten die er door de deelnemers worden ontplooid, een begrip geworden. Op deze locatie en sinds enige tijd ook bij de voetbalvereniging Blauw Geel’55 in Ede werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking of een zorgvraag. Zij onderhouden de gebouwen en de velden van de verenigingen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gevoetbald. Maar de deelnemers willen meer en nog actiever zijn. De hartenkreet van een van de deelnemers, Jeffrey Onderstal, was de aanzet tot het nieuwste initiatief: De Voetbalwerkplaats Kids Club.

Dick Martens

,,Ongeveer een jaar geleden riep Jeffrey, dat hij trainer wilde worden”, legt Wouter Kolthek, initiatiefnemer van De Voetbalwerkplaats, uit. ,,Een dergelijk uitspraak moet je bij ons niet doen, want dan gaan we direct op zoek om dat verzoek, of die wens, ‘handen en voeten te geven’. Jeffrey geeft elke vrijdag al van 15.30 tot 16.30 uur training aan kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar. Dat doet hij met veel enthousiasme, maar hij droomde van het trainen van een nog grotere groep. Daarom besloot hij mee te gaan doen aan ‘The Dream Challenge’. We deden in 2019 al eens mee. De droom was toen om zelf minimaal 30 voetbalwedstrijden te organiseren tegen verschillende bedrijven en organisaties uit Wageningen. Dat lukte.”

In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (#MDT) gaan jongeren aan de slag met hun Dream Challenge. Een project dat zij dan in hun vrije tijd kunnen uitvoeren. Er worden koppels gevormd van jongeren zonder beperking en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Die samenwerking zorgt ervoor dat eigen talenten worden ontwikkeld en vriendschappen worden gesloten. Het duo zet zich dan samen in voor een droom met een maatschappelijke impact. In Wageningen vormt Jeffrey een duo met de 19-jarige Djordy de Lorme die als buddy, via HandicapNL, bij dit project is betrokken. ,,Ik heb vroeger bij SKV ook als een kinderen getraind”, legt Jeffrey uit. ,,Nu doe ik dat bij De Voetbalwerkplaats weer, maar ik wil heel graag, dat er meer kinderen naar onze trainingen komen. Dat mogen er best 30 zijn hoor. We gaan ook van 13.30 uur tot 14.30 uur een training aanbieden. Want er zijn best veel mensen die mij bij het geven van trainingen willen helpen. Ik doe al veel samen met mijn vriend Nitesh. Ik vind het belangrijk, dat kinderen meer gaan bewegen en dan maakt het, als ze bij ons komen, echt niet uit of ze al voetballen, of nog helemaal niet. Wel dat ze veel plezier gaan hebben. Dat is misschien wel het belangrijkst. Ik ben een rustige en zeker geen strenge trainer, ik kijk veel naar Erik ten Hag van Ajax. Zo wil ik ook zijn. Ik ben van plan de kinderen alles te leren, passen en dribbelen. Zelf heb ik een erg hard schot, dat wil ik ze natuurlijk ook leren.” Jeffrey’s buddy Djordy, die zelf bij Vitesse en Go Ahead Eagles voetbalde en nu de kleuren van de Treffers verdedigt, geniet zichtbaar van het enthousiasme dat ‘de trainer in spé’ uitstraalt. ,,Het is voor mij een ervaringsplek en een dergelijk initiatief is ook voor mij een uitdaging. Social works ligt mij zeker ook en misschien wil ik daar wel in verder. Nu help ik hier op het veld, maar ook in het bekender maken van dit project.” Op 18 februari en 25 maart zijn de inlooptrainingen van 15.30-16.30 uur. De trainingen zijn gratis. ,,Het enige dat de kinderen mee moeten nemen is eigen sportkleding en een goed humeur.” Belangstellenden kunnen informatie inwinnen of zich aanmelden via: devoetbalwerkplaats@sheerenloo.nl

advertentie
advertentie