Nieuw spreekuur NVVE in Wageningen

23 februari 2022 om 16:45 Lokaal Deel je nieuws

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) begint op vrijdag 4 maart bij Thuis Wageningen aan de stationstraat 32 in Wageningen met een nieuw spreekuur waar leden met vragen over het opstellen van wilsverklaringen worden geholpen. Het spreekuur bestaat uit een persoonlijk gesprek van een halfuur met een betrokken NVVE-consulent die antwoord geeft op persoonlijke vragen. Het spreekuur is op afspraak en wordt maandelijks op een vrijdagochtend gehouden. Aanmelden kan nu al, ook voor de komende maanden.   

Voor slechts 23,30 euro per jaar kun je lid worden van de NVVE en gebruik maken van diverse gratis diensten, zoals het spreekuur wilsverklaringen. De NVVE heeft ongeveer 50 spreekuurlocaties in het hele land. Leden die gezond zijn en gemakkelijk kunnen reizen, kunnen via het besloten deel van de website van de NVVE (Mijn NVVE) heel eenvoudig online een afspraak maken of telefonisch via de Ledenadministratie op nummer: 020-6200690. Wie niet mobiel is of wegens gezondheidsklachten wat meer tijd nodig heeft, kan bij de NVVE een huisbezoek aanvragen.  

In een wilsverklaring leggen mensen hun wensen over hun levenseinde vast. Er kan bijvoorbeeld in worden opgenomen of je bij ondraaglijk lijden voor euthanasie aanmerking wil komen, of welke medische behandelingen je in bepaalde situaties absoluut niet meer wil. Ook kan worden opgeschreven wie er namens de opsteller wensen kenbaar mag maken als deze dat zelf niet meer kan. De meeste vragen tijdens het spreekuur gaan over de waarde en de houdbaarheid van de wilsverklaring waarmee iemand een verzoek om euthanasie indient. 

advertentie
advertentie