Inspanningstest met de VO2Master
Inspanningstest met de VO2Master Christiane Bahr

Bewegen op de juiste intensiteit met MovLab

24 februari 2022 om 15:53 Sport Deel je nieuws

Dat bewegen goed voor je is, is algemeen bekend. Er is in Nederland dan ook een overweldigend aanbod aan mogelijkheden om te bewegen. Het valt ons echter op dat er bij al het aanbod nauwelijks aandacht is voor ‘wat is goed bewegen’ en nog belangrijker ‘wat is goed bewegen voor wie’.

Bij MovLab hebben we de kennis om iemand optimaal te begeleiden op het gebied van bewegen, op de wijze die bij hem of haar past.

Je kunt bij MovLab terecht:

Voor herstel na ziekte of vermoeidheid

Een belangrijk speerpunt in het beweegprogramma voor herstel na ziekte of bij vermoeidheid is de inspanningstest vooraf. Je balanceert namelijk op een dunne draad in je energie. Niet bewegen is funest omdat je dan zeker achteruit zult gaan. Maar als je wel beweegt zijn de verschillen tussen te licht belasten, opbouwend belasten en te zwaar belasten uiterst klein. Dit verschil is bijna niet te voelen en daarom is het zo belangrijk om te weten waar je grenzen liggen. Een inspanningstest vooraf maakt jouw grenzen inzichtelijk.

Voor een gezonde leefstijl

Veel bewegen is onderdeel van een gezonde leefstijl. De basis voor goed bewegen is weten op welke intensiteit je moet trainen. Als je te licht traint pluk je daar nauwelijks de vruchten van, maar als je te hard traint liggen overbelasting en blessures op de loer. 

Welke intensiteit goed voor jou is, kom je te weten als je een inspanningstest doet. De test brengt jouw persoonlijke trainingszones in beeld. Door in de juiste zones te trainen boek je progressie.

Voor prestatieverbetering

Sporters die hun prestatie willen verbeteren gaan vaak meer en harder trainen. Vaak is harder trainen echter niet de sleutel tot succes. Slimmer trainen is dat wel! Als je slim wilt trainen is een goede intensiteitsverdeling essentieel, of wel de tijd die je in de verschillende intensiteiten of trainingszones traint.

Jouw trainingszones brengen we in kaart door middel van een inspanningstest. Vervolgens krijg je een advies hoe je je trainingen het beste over de verschillende intensiteiten kunt verdelen.

MovLab
Erik Westein en Marc Kuster
Plataanlaan 1
6708 PT Wageningen
T: 06 25065153 (Erik) T: 06 40889114 (Marc)
E: info@movlab.nl
W: www.movlab.nl

advertentie
advertentie