Rob Jetten en Maud Hulshof in gesprek met Marieke Lameris van Lekker Lupine
Rob Jetten en Maud Hulshof in gesprek met Marieke Lameris van Lekker Lupine Robbert Solleveld

Klimaatminister Rob Jetten bezoekt Wageningse innovatieve ondermers

26 februari 2022 om 17:19 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 26 februari bracht Rob Jetten een bezoek aan de politieke markt in Wageningen als start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij ging hij in gesprek met innovatieve ondernemers in duurzame technologie en oplossingen. “Wageningen loopt wereldwijd voorop in groen- en voedselvraagstukken en het is belangrijk om te weten welke wet- en regelgeving we moeten aanpassen om hierin te kunnen versnellen” aldus de klimaatminister. “Bijvoorbeeld de wetgeving rondom reststromen sluit niet aan op de stand van de technologie van ondernemers in vooral de voedselbranche. Dit zijn dingen waar we de cirulaire economie daadwerkelijk kunnen versnellen.” Bij het klimaatacafé waren diverse Wageningse technologie-initiatieven aanwezig, zoals No Palm, een bedrijf dat zich richt op het verwerven van olie uit voedselstromen, Phycom dat micro-algen produceert, Lekker Lupine waar veel Wageningers al bekend mee zijn, maar ook studenteninitiatieven als Uniplastic dat in samenwerking met Zideris nieuwe producten maakt uit gebruikt plastic en Green Office dat zich richt op klimaat- en biodiversiteitsprojecten op de campus van de WUR.

“Het is goed om te zien dat Wageningse bedrijven het verschil kunnen maken voor een groene en duurzame toekomst”, zegt Maud Hulshof, wethouder en lijsttrekker voor D66. “Het is belangrijk om met onze nieuwe klimaatminister af te stemmen over wat nodig is om de transitie te versnellen.”

“Klimaat en duurzaamheid gaan ons allemaal aan en het is dan ook belangrijk  dat we ons daar allemaal voor inzetten”, zegt Laura Kaper, huidige fractievoorzitter. “Het is mooi om vanuit deze diverse invalshoeken initiatieven te zien, en dat deze initiatieven ook onderling weer veel voor elkaar kunnen betekenen. Van jong tot oud, van vakmanschap tot wetenschap kunnen we elklaar hierin ondersteunen.”

“We moeten ook veel meer doen voor klimaat in het onderwijs”, voegt klimaatburgemeester Riemer Brandsma, die ook aanwezig was, toe. “Ook als je 15 jaar bent kun je het verschil maken. Ik herhaal wat op de klimaattop in Glasgow ook al zei: it is now time for action.”

advertentie
advertentie