GVC stuntte tegen koploper Fortissimo. Het werd op Sportcentre de Bongerd 0-0. Absolute uitblinker was GVC doelman Ernst Jan Otten, die onpasseerbaar was. Dick Martens

GVC stunt tegen koploper Fortissimo. Zeges voor WAVV, ONA’53 en SKV

26 februari 2022 om 21:19 Voetbal

WAGENINGEN Het Wageningse voetbal beleefde een mooie zaterdag. Op Sportpark De Bongerd stuntte GVC tegen de medekoploper van de 4e Klasse B Fortissimo. Met doelman Ernst Jan Otten in een absolute hoofdrol bleef het na 90 minuten keihard werken uiteindelijk 0-0. Driepunters waren er voor ‘de buren’ ONA’53 en WAVV. Op bezoek bij VVOP liet Bjorn Mol vader en trainer van ONA’53 Martin glimmen van trots, want hij was die voor de enige en winnende treffer tekende: 0-1. WAVV won in eigen huis van het bezoekende FC Lienden met 2-0. Daar was Sem de Leeuw ‘het goudhaantje’. Als invaller nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. Ook op Sportpark de Zoom lachende gezichten. Daar bond SKV streekgenoot Advendo’57 aan de zegekar: 2-1.

Dick Martens

GVC had een rommelige voorbereiding in de aanloop naar het duel met Fortissimo. De wedstrijdshirts waren niet aanwezig en ook moest trainer Joost de Jong op het laatste moment nog spelers van het tweede team inpassen en dat terwijl hij al een achttal spelers om uiteenlopende redenen moest missen. Maar waarschijnlijk gaf dat spelers en trainer ook extra motivatie om het de Edese bezoekers extra lastig te maken. Want lastig werd het uiteindelijk ruim 90 minuten lang. Vanuit een hechte verdediging loerde de studentenformatie op de counter. Een speelwijze waar de ploeg van trainer Paul Bremer veel moeite mee had. En kwam er dan eens een ‘Edese’ kans, dan stond GVC-doelman Jan Ernst Otten ‘hinderlijk’ in de weg. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

Na rust eenzelfde beeld. Enorm veel kansen voor Fortissimo en doelman Otten die zich ontpopte als de absolute uitblinker. Stijlvol, zonder angst en met geweldige reflexen hield hij zijn doel schoon. De mogelijkheden van GVC waren op één hand te tellen en waren veelal een makkelijke prooi voor Fortissimo-doelman Konstantinos Oroilidis, die ook al eens twee seizoenen bij GVC onder de lat stond. Doelpunten vielen er daarom niet te vieren op Sportcentre De Bongerd. Het veroverde punt werd door spelers en trainer de Jong wel hartstochtelijk bejubeld. ,,Ik vond het onze slechtste wedstrijd”, temperde de Jong zijn eigen vreugde enigszins. ,,En dan pak je toch een punt van een kampioenskandidaat. Wonderlijk, maar op basis van hoe wij achterin stonden en de geweldige wedstrijd van onze keeper, ben ik natuurlijk wel blij met dit punt. De ploeg ging tot het gaatje en dan mag je dit punt als een overwinning vieren. Toch hoop ik dat ons spel de komende wedstrijden wel gaat verbeteren, want we hebben bewezen best aardig te kunnen voetballen.”

Bij ONA’53 stonden de gezichten zeker ook ‘op vrolijk’. De ploeg van trainer Martin Mol keerde met een 1-0 zege terug vanuit Voorthuizen, waar thuisploeg VVOP in mineur achterbleef. De gevierde man bij ONA was verdediger Björn Mol. ‘De zoon van’ kopte, naar later bleek in de 42e minuut de winnende treffer achter de VVOP-doelman. ,,In het begin was het even zoeken voor ons”, analyseerde trainer Mol de winstpartij. ,,VVOP spelde opportunistisch en veel ‘de lange bal’’, maar gaandeweg werden wij beter en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Na rust werd het teveel een strijd, waar we te veel in meegingen en daardoor niet tot goed voetbal kwamen. Maar gelukkig konden we de voorsprong consolideren. Natuurlijk ben ik met de winst tevreden. Hierdoor sluiten we toch mooi weer aan bij de top vijf.”

Ook bij de buren overheerste de tevredenheid. Daar won WAVV het thuisduel tegen FC Lienden met 2-0. Grote man bij de ploeg van trainer Moslin Adnane was invaller Sem de Leeuw, die in de slotfase beide doelpunten voor zijn rekening nam. ,,We hadden het best lastig”, vond Adnane. ,,Lienden had een paar geroutineerde, slimme spelers, waar we eerst geen grip op hadden. Gelukkig ging dat gaandeweg de eerste helft al beter en waren wij de bovenliggende partij, maar helaas bleven de doelpunten wel uit. Dat was ook na rust het geval en besloot ik met nog 25 minuten te spelen Sem in te brengen. Hij beschaamde mijn vertrouwen niet en bezorgde ons de uiteindelijke winst, die voor een enorme ontlading zorgde. Daar kwam nog een schepje bovenop toen wij hoorden, dat Fortissimo punten had laten liggen bij GVC.” Door die resultaten voeren beide ploegen met 25 punten de ranglijst van de 4e Klasse B aan. Maar WAVV speelde wel een duel minder dan de Edenaren.

Op Sportpark De Zoom smaakten de biertjes lekker. Trainer Jan Gaasbeek zag zijn ploeg met 2-1 zegevieren tegen Advendo’57, de hekkensluiter van de 3e Klasse B. Voor rust opende Abass Kone de score voor SKV. Na rust zorgde Jacco van de Brink voor de gelijkmaker en was het uiteindelijk Jente van Leeuwe di in de 70e minuut vanaf de strafschopstip de zege veiligstelde. ,,Advendo begon in 4-4-2 systeem, dat ons in de kaart speelde. We speelden ze in de eerste 25 minuten helemaal zoek. Na ons doelpunt gingen ze 4-3-3 spelen, daar hadden wij dan weer moeite mee”, blikt Gaasbeek terug. ,,Maar na rust herstelden we ons prima en speelden we 110% beter dan vorige week. En dat ondanks het feit, dat ik een viertal basisspelers miste. Zij hadden een voetbaltrip naar Londen geboekt en betaald, omdat dit voor ons eigenlijk een vrij weekend was. Dat gun je die jongens natuurlijk. Gelukkig pakten de invallers het prima op en zorgden zij er mede voor, dat we deze belangrijke drie punten konden pakken.”

SKV-aanvaller Abass Kone opende in het duel met Advando'57 de score (1-0).
Jente Van Leeuwe maakt het de Advendo-defensie lastig. Van Leeuwe was ook verantwoordelijk voor de winnende treffer (2-1).