De mee opgekomen ONA'53-verdediger Bjorn Mol (22) moet in het duel met koploper sv Otterlo opboksen tegen een muur van Otterlo-verdedigers. Dick Martens

Koploper Otterlo maatje te groot voor ONA’53. Winst voor WAVV en SKV. Punt voor Wageningen, GVC verliest

5 maart 2022 om 21:17 Voetbal

WAGENINGEN Voor de Wageningse clubs was het een zaterdag met wisselende successen. Voor ONA’53 werd het een middag om snel te vergeten. De ploeg van Martin Mol kon het koploper Otterlo geen moment lastig maken en de uiteindelijke 6-1 nederlaag, was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op Sportpark Van Ketwich Verschuur. Spelers en staf van WAVV en SKV keerden met een beter humeur en drie punten terug naar Wageningen. Beide clubs wonnen met 1-0. Bij WVV Wageningen baalde men van de late gelijkmaker van sv DFS. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis leek de 2-1 voorsprong over de streep te trekken, maar in extremis sloegen de gasten uit Opheusden toch nog genadeloos toe (2-2). GVC keerde puntloos terug uit Lienden. De plaatselijke FC was met 2-0 te sterk voor de studentenformatie.

Dick Martens

Het was voor ONA’53 -trainer Martin Mol, voorafgaand aan het duel met de koploper van de 3e Klasse A, flink puzzelen. Corona, blessures en een schorsing vergeden de nodige creativiteit van de geplaagde trainer, maar met zijn ervaring en de hulp van spelers uit het tweede elftal en de jeugd slaagde hij erin, toch een alleszins representatief elftal binnen de lijnen te brengen. Toch was dat, ondanks de inzet van zijn elftal, niet voldoende om de gasten afdoende partij te bieden. Vooral de eerste twee treffers waren een lichtend voorbeeld van het niet nakomen van afspraken. Tot twee keer toe was het vrije verdediger Marco van Rooijen, die na een corner vrij kon aanleggen en doel trof. En nog voor rust kwam de ploeg van trainer Ronald Liefting (ex-WAVV) ook nog op 0-3. ,,Soms zitten er van deze wedstrijden tussen”, reageerde Mol vrij nuchter op de uiteindelijke 6-1 nederlaag (doelpunt ONA’53: Jonathan Slootmans). ,,Natuurlijk kan ik mij verschuilen achter het feit, dat wij verre van compleet zijn, maar daar doe ik Otterlo mee tekort. Het is een goede ploeg, die niet voor niets de ranglijst aanvoert. Als ik dan toch nog een lichtpuntje mag noemen is dat het prima debuut van Aron Croon. Hij komt uit de Onder 19, speelde onbevangen en ik vond hem onze beste speler vanmiddag. “

Buurman WAVV keerde met een nipte 1-0 overwinning terug uit Ochten, waar Uchta, de nummer 11 van de 4e Klasse B, de tegenstander was. Door de winst bleef van trainer Moslin Adnane de troste koploper. ,,Het was geen memorabele wedstrijd”, keek Adnane terug op de minimale winstpartij. ,,Veel ploegen graven zich in tegen de koploper, proberen ons uit het spel te halen. Dat deed Uchta ook, maar dat is hun goed recht. Maar helaas vonden wij niet de oplossingen om hun hechte verdediging uit elkaar te spelen. In plaats van het spel breed te houden, liepen wij in hun trechter. Desondanks kregen we toch nog veel mogelijkheden om het onszelf makkelijker te maken. Gelukkig lukte het ons nog wel om voor rust, door een fraaie individuele actie van Davey Jansen, op voorsprong te komen. Na rust was het van hetzelfde laken een pak en bleef het ‘maar’ 1-0. Dan wordt het risico dat je op het laatste moment nog een doelpunt tegen krijgt groter en groter. Gelukkig gebeurde dat niet. Ik heb tegen de jongens, die wel zijn blijven knokken voor een beter resultaat, gezegd: ‘lekker douchen, snel vergeten en op naar de topper van dinsdag tegen onze concurrent voor de titel, Fortissimo (20.00 uur, op Sportpark Hoekelumse Eng in Ede).

Ook SKV scoorde, op bezoek bij vv Veenendaal, maar eenmaal en ook die treffer, gescoord door Abass Koné, was goed voor de drie punten. Voor trainer Jan Gaasbeek was het toch nog een dag met een goed gevoel, want terwijl zijn team bij hem ‘om de hoek speelde’ zat hij gedwongen in thuisquarantaine en werden de honneurs op de trainersbank waargenomen door zijn assistent Marcel van Maanen. ,,Vreselijk om de wedstrijd dan via de telefoon en whatsapp te moeten volgen. Ik ben dan veel nerveuzer. Maar de drie punten maakten veel goed.” Assistent van Maanen zag ‘zijn’ ploeg een verdiende overwinning behalen. Zij speelden met vijf verdedigers en daar anticipeerden wij goed op. Wij hebben praktisch geen kans weggegeven en scoorden zelf wel. Jammer dat Abass na dat doelpunt uit eenzelfde klutssituatie de 2-0 niet scoorde. Dan ga je toch met een lekkerder gevoel de rust in. Gelukkig kwamen na rust ook niet echt meer in de problemen en vond ik de uiteindelijke winst wel verdiend. Verder moet ik Rens Minor, die normaliter in de Onder 19 speelt, een compliment maken voor zijn prima invalbeurt.”

Bij WVV Wageningen zal men deze week nog wel even blijven nadenken over de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen sv DFS. Dat was het moment, dat de gasten toch nog langszij kwamen en daarmee ‘de overwinningsdroom’ van de ploeg van trainer Marcel Nijhuis uiteen deed spatten. Op Sportpark de Zoom leek de thuisclub op een 2-1 overwinning af te koersen. Nadat Patrick Kneepkens voor rust de stand op 1-0 had gebracht, maakten de gasten vlak na rust gelijk. Maar het was opnieuw Kneepkens die zijn ploeg op voorsprong zette. ‘The Man of the Match’ werd echter niet de matchwinner. Een misverstand tussen verdediger Ruben van Bart en doelman Joris Have, normaal de rechteraanvaller, die de afwezige Demi van den Hurk verving, leidde uiteindelijk tot de niet meer verwachtte gelijkmaker (2-2).

Voor GVC liep het duel in- en tegen Lienden minder goed af. De studentenformatie van trainer Joost de Jong verloor met 2-0. ,,Een onnodige nederlaag”, vond de Jong. ,,Wij waren in bepaalde momenten niet accuraat genoeg. Ik ben wel tevreden over de weerstand die wij konden bieden. Toch moeten wij blijven werken aan ‘gevaarlijk zijn’. Lienden leunde wat achterover, maar wij hadden dan niet de oplossing om daar doorheen te kunnen spelen, ze het leven zuur te maken. Het bleef lang 1-0, maar kort voor tijd beslisten zij met hun tweede doelpunt de wedstrijd definitief. De wedstrijd geeft mij wel weer extra stof om daar op de trainingen verder aan te werken. Dat was de les van vanmiddag.”