Taarten voor vrijwilligers
Taarten voor vrijwilligers Radboud van Hal

Vrijwilligers in het zonnetje

11 maart 2022 om 23:13 Achtergrond Deel je nieuws

Met taarten, schoonmaakacties en het planten van een heuse palmboom, zet D66 Wageningen de vrijwilligers van de stad in het zonnetje. De inzet van vrijwilligers draagt bij aan een inclusieve stad met gelijke kansen voor iedereen. Dat is precies waar D66 Wageningen zich de komende jaren voor wil inzetten. 

D66 staat voor een stad waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen mee kan doen. Dat vraagt om goede jeugdzorg, opvang vluchtelingen  en zorg voor ouderen in de stad. Juist voor deze groepen zijn in Wageningen een aantal vrijwilligersorganisaties actief. Om hen te bedanken voor hun inzet, kregen ze een lekkere taart. 

Het Indonesische verzorgingstehuis Rumah Kita kreeg geen taart, maar wel een mooie palmboom aangeboden. Wethouder Maud van Hulshof en fractievoorzitter Laura Kaper gaven de boom een mooie plek in de tuin, zodat zoveel mogelijk bewoners er van kunnen genieten. Rumah Kita staat niet alleen voor zorg voor ouderen, het raakt ook de wens van D66 Wageningen om een veilige regenbooggemeente te zijn. Hoe je er ook uitziet, ongeacht achtergrond, kleur, geaardheid of beperkingen, iedereen mag zich laten zien en moet zich veilig kunnen voelen zichzelf te zijn. 

advertentie
advertentie