Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe investeer je in je huis?

14 maart 2022 om 14:29 Partnercontent

Tijdens deze coronacrisis is het gemiddelde spaargeld van de Nederlander flink gegroeid. Zo kwam er volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) in 2021 er een slordige 42 miljard aan spaargeld bij. Natuurlijk is het hebben van wat spaargeld een geruststellende gedachte, maar met de huidige rentetarieven en de behoorlijke inflatie is het de vraag of veel sparen nog wel zo verstandig is. Als je buffer, die je altijd achter de hand moet hebben, groot genoeg is, is het misschien tijd om andere dingen met je geld te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan investeren in je huis. Als je investeert in je woning, creëer je een meerwaarde voor jezelf als het gaat om woongenot, maar waarschijnlijk zorg je ook voor een stijging van de woningwaarde. Zo sla je dus mogelijk twee vliegen in één klap.

Investeer vooral duurzaam

Je kunt op heel veel manieren investeren in je woning. Tegenwoordig ligt de focus vaak in eerste instantie op duurzame oplossingen. Je verhoogt dan de waarde van je huis, bent goed bezig voor het milieu én je verlaagt ook nog eens de kosten van energie. Bekende voorbeelden van duurzame oplossingen zijn: zonnepanelen, een warmtepomp of een verbetering van je woningisolatie. Er zijn vaak ook allerlei subsidies en leningen beschikbaar voor dit soort aanpassingen. Doe eens navraag bij je gemeente wat daar de mogelijkheden zijn. Is het in jouw gemeente niet beschikbaar? Dan wordt het misschien tijd om een beroep te doen op je spaargeld of op zoek te gaan naar een andere methode. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af of geld lenen in jouw geval misschien een optie is?

Andere investeringsmogelijkheden in je huis

Is je huidige woning al duurzaam genoeg of wil je op een andere manier de waarde van je woning verhogen? Misschien kan je die verouderde badkamer nu eindelijk eens aan gaan pakken. Of is de tijd aangebroken voor het plaatsen van een dakkapel op zolder om meer woonruimte te creëren. Pak je wensenlijstje erbij en leg dat naast je beschikbare budget. Zo maak je eenvoudig de juiste beslissing over welke ruimtes in huis je kunt gaan veranderen. Misschien zoek je de waardevermeerdering niet in je huis, maar juist bij of aan je huis? Bijvoorbeeld door te kiezen voor een veranda met overkapping of zelfs een compleet nieuw aangelegde tuin?

Geld investeren in je huis? Maak dan dus eerst een plan op basis van jouw wensen en je financiële situatie en ontdek hoe jij het beste extra geld in je woning kunt investeren. 

advertentie
advertentie