Pallas '67 atlete Mireille Baart won het Nederlands Kampioen Me-Mover in Beneden Leeuwen .foto: Merijn Geurts
Pallas '67 atlete Mireille Baart won het Nederlands Kampioen Me-Mover in Beneden Leeuwen .foto: Merijn Geurts (Foto: Merijn Geurts)

Dubbel succes voor Mireille Baart in Dijkensport weekend

Op zondag 1 september won Pallas '67 atlete Mireille Baart de Perfect Van Wamel halve marathon in een nieuw parcoursrecord. Een dag eerder werd ze Nederlands Kampioen Me-Mover.

WAGENINGEN - Op zaterdag 31 augustus vond in Beneden Leeuwen het eerste Nederlands Kampioenschap Me-Mover plaats. Een Me-Mover is een soort stepapparaat dat wordt aangedreven door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. Baart kwam in aanraking met het apparaat als gevolg van een nare hardloopblessure. Omdat ze regelmatig op de Me-Mover traint werd ze gevraagd mee te doen met het NK.

De wedstrijd was een onderdeel van het Dijkensport weekend, dat dit jaar voor de 20e keer werd georganiseerd. De organisatie had een mooie route van 33,5 km uitgezet over de Waaldijk en het achterliggende Land van Maas en Waal. "Na het startschot ging één dame er snel vandoor met een paar mannen, ik reed een eind daarachter in een ander groepje samen met een andere dame op positie twee en drie", vertelt Baart. "Ik kon het tempo gemakkelijk bijhouden en na een paar kilometer wilde ik proberen om naar het groepje met de eerste dame te rijden. Dat lukte, en vervolgens kon ik in dat groepje meerijden tot het 30 km punt. Daar plaatste één van de mannen een versnelling. Ik ging mee, dat lukte de rest niet, en in de laatste kilometer kon ik ook die man er nog afrijden."

Baart had uiteindelijk 1:19:04 nodig om het parcours af te leggen. Ze finishte als eerste dame en mag zich nu de eerste Nederlands Kampioen Me-Mover noemen.

Dat ze de titel veroverde was voor Baart een grote verrassing. "Ik doe de trainingen op de Me-Mover vooral als ondersteuning voor het hardlopen, het is voor mij geen sport op zich", legt ze uit. Dat de atlete bij het hardlopen profijt heeft van de trainingen op de Me-Mover bleek een dag later. Toen stond halve marathon van het Dijkensport weekend op het programma van Baart. "Ik had mijn zinnen gezet op het verbeteren van het parcoursrecord, maar met de wedstrijd van gister nog in de benen was het de vraag of dat zou lukken", vervolgt Baart haar verhaal. "De eerste paar kilometer liep ik in een vrij grote groep. Dat was prettig, maar het tempo was te laag voor een parcoursrecord. Na 6 km besloot ik om wat te versnellen, de groep viel uiteen, maar ik wist het hogere tempo tot de finish vol te houden." Baart finishte als eerste dame in een tijd van 1.20.53, daarmee verbeterde ze het parcoursrecord met ruim twee minuten.

"Ik heb erg genoten dit weekend. Ik ben er een tijdje uit geweest vanwege een blessure, maar deze wedstrijden hebben mij veel vertrouwen gegeven om in het najaar weer een marathon te lopen", besluit Baart.

Meer berichten