Vlnr. staatssecretaris van der Maat-minister Ollongren-Johan Kroes- sergeant Tarinda Frijters.
Vlnr. staatssecretaris van der Maat-minister Ollongren-Johan Kroes- sergeant Tarinda Frijters.

Minister Ollongren ontvangt boek van Wageningse ondernemer

16 maart 2022 om 08:14 Overig

WAGENINGEN - Op dinsdag 8 maart, internationale vrouwendag, heeft minister Ollongren uit handen van Johan Kroes het eerste exemplaar van ‘Vrouwen in de frontlinie – deel 2’ in ontvangst genomen. 

Minister Kajsa Ollongren schreef zelf het voorwoord. “Ik hoop dat dit boek de ogen opent van mensen die denken, of zelfs vinden, dat Defensie niet voor vrouwen is”, aldus de bewindsvrouw. Kroes, voormalig speechschrijver bij Defensie en op dit moment werkzaam als zelfstandig tekstschrijver in Wageningen, voerde naar eigen zeggen ‘inspirerende, ontroerende en soms indrukkende’ gesprekken met de 50 vrouwen. Met het boek wil hij hen eren voor hun inzet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid.

De militairen delen in het boek hun ervaringen met het werken binnen een mannenbolwerk. Maar praten ook over missies in landen als Bosnië, Afghanistan en Mali en delen inspirerende levenslessen. Van soldaat tot generaal en van de pioniers bij de vrouwenkorpsen tot en met de eerste vliegende, varende en vechtende vrouwelijke militairen. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via www.vrouwenindefrontlinie.nl.

advertentie
advertentie