Afbeelding

Stoeptegelactie ‘Op weg naar Rookvrije generatie’ voor Wageningse basisscholen

16 maart 2022 om 08:18 Overig

Stoeptegelactie 

WAGENINGEN - Er ligt een nieuwe stoeptegel voor de ingang van de Johan Frisoschool. Hierop staat: ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Het idee komt van de Medezeggenschapsraad (MR) van de school. Kevin Verbeek is voorzitter van deze raad. Hij legde de stoeptegel samen met een van de leerlingen, directeur Berry Burghout en wethouder Leo Bosland. Samen hopen ze dat het meehelpt aan een nieuwe norm voor de jongste, nieuwe generatie. Om niet te roken, ook niet buiten het schoolplein.

Kevin Verbeek is een van de ouders van de school en voorzitter van de MR. In het begin van het nieuwe schooljaar zocht hij contact met de gemeente Wageningen. Hij vroeg of het mogelijk was om een ‘rookvrije zone’ te maken rondom zijn school. En het liefst rond alle Wageningse basisscholen. Zo hoopt hij een gezonde omgeving te bieden voor leerlingen. 

De gemeente kwam samen met Kevin Verbeek op het idee om stoeptegels neer te leggen bij de schoolpleinen. Wethouder Leo Bosland: ”Ik vind het belangrijk dat kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving. Daarom zijn we gelijk met deze sympathieke vraag aan de slag gegaan. Ik ben er trots op dat zoveel scholen meedoen. En dat ze hiermee meehelpen aan een rookvrije generatie. Ik hoop dat het makkelijker wordt om elkaar te vragen om even niet te roken. Of een stukje verderop. Hopelijk leidt het tot een nieuwe sociale norm.”

Afbeelding
advertentie
advertentie