WAVV-aanvaller Mike van Schaik (7) zet in het duel met Wodanseck, een aanval op. Het werd in Wolfheze uiteindelijk 5-0 voor de ploeg uit Wageningen. Dick Martens

Koploper WAVV wint probleemloos. Ook zeges voor GVC en ONA’53. ‘Knokploeg’ SKV pakt punt.

20 maart 2022 om 08:40 Voetbal

WAGENINGEN De Wageningse amateurclubs beleefden een prima zaterdag. Koploper in de 4e Klasse B, WAVV, kwam op bezoek bij hekkensluiter Wodanseck niet in de problemen. Na een stroeve eerste helft, die nog wel met een 0-1 voorsprong werd afgesloten, liepen de gasten vervolgens uit naar een ruime 0-5 overwinning. Winst was er ook voor ‘buurman’ ONA’53, dat in eigen huis met 3-1 te sterk was voor Advendo’57. Ook was er een driepunter voor GVC. In Heelsum werd de streekderby tegen CHRC met 3-1 gewonnen. Bij rust keek de studentenformatie nog tegen een 1-0 achterstand aan. SKV hield een punt over aan het uitduel tegen Blauw Geel’55. Tien minuten tijd was het nog 3-1 voor de Edenaren. Maar invaller Tijmen Remijnse zorgde met zijn twee late treffers toch nog voor een puntendeling: 3-3.

Dick Martens

WAVV -trainer Moslin Adnane was uiteraard blij met de 5-0 winst van zijn ploeg, maar zeker niet met het vertoonde spel dat zijn ploeg voor rust op de hobbelige grasmat in Wolfheze ten toon spreidden. ,,Natuurlijk hadden wij last van dat abominabele slechte veld, maar desondanks hadden we bij rust al ruimer afstand moeten nemen. We speelden in een veel te laag tempo en dan speel je Wodanseck in de kaart. Zij beperkten zich alleen maar tot tegenhouden. Gelukkig speelden we na rust beter, was bij hen ook ‘de pap op’. Toch hadden we hier met dubbele cijfers kunnen, nee, moeten winnen.” Voor WAVV waren Lars Dolphijn, Floran Rothuis, Timo Harleman (2) en Marvin van den Born trefzeker. Het duel werd halverwege de tweede helft nog onderbroken, omdat de 57-jarige Wodanseck-doelman Erik ten Westenend na een ongelukkige botsing met WAVV-aanvaller Timo Harleman zijn kuitbeen had gebroken. De ongelukkige doelman werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Winst was er ook voor ONA’53. De ploeg van trainer Martin Mol, die ook tegen een hekkensluiter (3e Klasse B), Advendo’57, moest aantreden, kwam eveneens als winnaar uit de strijd. Ook in Wageningen deed de veldkwaliteit geen goed aan het veldspel van beide elftallen. Maar de thuisclub ging het beste om met de zware omstandigheden. Toch waren het de gasten die na een half uur op voorsprong kwamen (0-1) en zelfs verzuimden de score te verdubbelen. Maar nog voor rust stond toch de 2-1 voorsprong oor ONA’53 op het scorebord door treffers van Bas van Dulm en Bjorn van den Brink. Na rust waren het opnieuw de gasten die de betere kansen creëerden, maar tot scoren kwamen zij ook nu niet. ONA’53 deed dat nog wel een keer. Het was Jasper Slenders die de eindstand op 3-1 bepaalde. Minpuntje was de rode kaart (twee keer geel) die Yordi van Silfhout nog kreeg voorgehouden.

Bij de wedstrijd CHRC-GVC (4e Klasse B) stond er ook een 3-1 einduitslag op het scorebord, maar wel in het voordeel van de bezoekers. Ook in Heelsum was het GVC dat eerst nog tegen een 1-0 (doelpunt Hannes Rensen) achterstand aankeek. Maar na rust richtte de ploeg van trainer Joost de Jong, die vorige week nog noodgedwongen als keeper moest optreden, zich op en stelde orde op zaken:1-3. De GVC-doelpunten kwamen van Marijn van der Meer (2) en Ayoub Rozanes. Ook in Heelsum was ‘het veld’ weer onderwerp van gesprek. ,,Verschrikkelijk”, vond ook trainer de Jong. ,,Hoewel het ons wel ons derde doelpunt opleverde, hadden wij er erg veel moeite mee. Na rust waren we er een beetje aan gewend en werd ons spel ook beter en speelden we als team stukken beter dan voor rust. Deze overwinning kan ik dan ook zeker kwalificeren in de categorie: ‘Teamoverwinning!’. “

Die titel zou ook SKV -trainer Jan Gaasbeek het liefst op de wedstrijd die zijn ploeg op bezoek bij Blauw Geel’55, willen plakken. Hoewel de Wageningers ‘maar’ met één punt (3-3) huiswaarts keerden, was dat wel dankzij een echte ‘teamprestatie’. Twee keer, bij 2-0 en 3-1, knokte de ‘vechtmachine’ van Gaasbeek zich terug. De uiteindelijk puntendeling werd dan ook gekoesterd, temeer omdat de 3-1 voorsprong van Blauw Geel tot de 80e minuut nog op het scorebord stond. De meest gevierde man werd dan ook invaller Tijmen Remijnse, hij was het die met zijn twee treffers de eindstand op 3-3 bepaalde. ,,Toch hou ik een dubbel gevoel aan deze wedstrijd over”, legt Gaasbeek uit. ,,We hebben zowel voor- en na rust zoveel echt 100% kansen gehad, dat een overwinning meer dan mogelijk was geweest. Nu mag je achteraf blij zijn, dat je nog een punt uit het vuur hebt gesleept. Dar moet je de ploeg dan ok wel weer een compliment voor maken. Je knokt je in die laatste tien minuten toch terug van een hopeloze achterstand naar een gelijkspel.”

Spelbeeld uit de wedstrijd ONA'53 - Advendo'57 (3-1)