Afbeelding
G.C.M. Schets

Opnieuw moeizame overwinning voor korfballers Wageningen

22 maart 2022 om 07:06 Korfbal

WAGENINGEN Slecht spelen en toch winnen. Dat was vorige week tegen Unitas het geval. Ook zaterdag tegen Nieuwerkerk waren aan het einde van de rit twee punten voor Wageningen (22-20), terwijl bij rust de achterstand nog zes punten betrof.

De start van de wedstrijd ging gelijk op (2-2), maar daarna was het Nieuwerkerk dat de wedstrijd beheerste. Wageningen miste veel kansen in combinatie met een slechte afvang, waardoor de verdediging flink onder druk kwam te staan. Helaas voor Nieuwerkerk, moest een heer al na zo’n 15 minuten het veld geblesseerd verlaten, maar zijn ploeggenoten waren hierdoor niet van slag. Ze gingen volop door met scoren en zetten een 5-11 stand op het scorebord. Trainer/coach Steenbergen, waarvan afgelopen week bekend werd dat hij ook volgend jaar Wageningen onder zijn hoede heeft, greep in middels wissels aan de herenkant. Direct effect sorteerde dat nog niet; Wageningen ging met een 7-13 achterstand de rust in.

Wageningen leek op weg naar een flinke nederlaag. Bij de stand 9-16 volgden er nieuwe wissels aan Wageningse zijde. Zo kwam onder andere Danieke van de Hoef het veld in en zij liet zich meteen gelden met twee treffers. Met nog tien minuten op de klok en een 13-18 stand leek Wageningen toch nog op stoom te komen. Danieke scoorde opnieuw en Nena Ellermeijer bracht het verschil terug tot twee via even zoveel treffers. Net als vorige week wist Wageningen het tij de laatste minuten te keren. Via opnieuw twee keer Danieke en een goal van Joost van Milligen, ook een invaller, kwamen de blauwwitten zelfs op voorsprong. Nena Ellermeijer gooide de wedstrijd definitief in het slot middels haar zevende doelpunt.

Dat de youngsters, die in de slotfase invielen, er mede voor zorgden dat de twee punten in Wageningen bleven, was geweldig. Danieke met haar vijf treffers en Joost met het sterke rebounden waren van groot belang. Verder opvallend dat 19 van de 22 Wageningse doelpunten door de vrouwen werden gescoord.

Doelpuntenmakers: Nena Ellermeijer (7), Danieke v/d Hoef (5), Jiske van Brenk (4), Michelle v/d Tempel, Klae Dekens, Saskia v/d Zee, Steven Landman, Wouter ter Maaten en Joost van Milligen (allen 1x).

Met nog een wedstrijd te gaan strijden HKC, Unitas en Wageningen om de bovenste twee plekken die recht geven op playoffs richting de Hoofdklassefinale. HKC staat op 7 punten, Unitas 6 en Wageningen 5. Zaterdag gaat Wageningen op bezoek bij HKC, dat dit weekend verloor van Unitas. Wageningen moet winnen van HKC om kans te maken als nummer 1 of 2 te eindigen.