Kirsten de Koning
Kirsten de Koning Kirsten de Koning

Workshop Idealisme en werk combineren bij WerkWiel

26 maart 2022 om 10:19 Lokaal Deel je nieuws

Idealisme en werk. Hoe combineer je dat? Een zoektocht waar veel Wageningers waarschijnlijk tegenaan lopen, aangezien hier veel mensen wonen die de wereld willen verbeteren. Dat is één van de redenen waarom Kirsten de Koning zich hier zo thuis voelt. De afgelopen 10 jaar heeft ze zelf verschillende afslagen genomen in deze zoektocht. De daarbij opgedane perspectieven deelt Kirsten graag tijdens de WerkWiel-workshop Idealisme en werk combineren op 5 april.

Haar verhaal loopt via verschillende loondienst banen naar het zijn van zelfstandig ondernemer, richting het zoeken naar een andere balans tussen leven en werk via het wonen in een tiny house. Dit laatste heeft Kirsten al een aantal jaren met haar man gedaan. Momenteel woont ze weer in een huurhuis, is op zoek naar een baan in loondienst, bereidt zich voor op het geven van workshops over duurzaamheid en is betrokken bij verschillende burgerinitiatieven.

Kirsten is er inmiddels van overtuigd dat de onderwerpen waar je echt een verschil in kunt maken, die onderwerpen zijn waar je een passie of een sterke innerlijke motivatie voor hebt. Met een groot rechtvaardigheidsgevoel is de kans groot dat je ergens mee aan de slag gaat wat helemaal niet bij je past. Idealisten voelen zich vaak geraakt door al het onrecht in de wereld en zien overal om hen heen wat er beter zou kunnen. Als je vanuit een dergelijke motivatie werk oppakt, trekt het je vaak leeg. Werken vanuit je passie of eigen, innerlijke motivatie daarentegen zorgt ervoor dat je door kunt gaan en echt wat neer kunt zetten op een bepaald vlak.

Verder gaat de workshop over de verschillende manieren om verschil te maken. Via werken in loondienst, zelfstandig ondernemerschap of het combineren van werk met vrijwilligersinzet. Ook kijken we hoe je in verschillende sectoren je steentje bij kunt dragen aan een mooiere wereld. Zin om hier mee aan de slag te gaan? De workshop vindt plaats op dinsdag 5 april van 9.30u tot 11.30 u in de kantine van sporthal De Vlinder, Hollandseweg 7 in Wageningen. Inloop vanaf 9.15 u. Deelname is gratis, koffie en thee kosten een euro. Aanmelden is niet nodig. Zie voor meer informatie de website www.werkwiel.wordpress.com.

advertentie
advertentie