Korfballers Wageningen verliezen laatste reguliere competitieduel

27 maart 2022 om 17:14 Sport Deel je nieuws

Zaterdag speelde Wageningen haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Er was nog van alles mogelijk qua stand. De nummers 1, 2 en 3 konden nog zo maar van plaats wisselen. De Wageningers begonnen als derde aan het duel tegen en bij HKC, de nummer 1, maar verloren met 21-18 en bleven derde.

Wageningen startte met een verrassende opstelling. Zowel Joost van Milligen als Danieke vd Hoef, die zich vorige week duidelijk in de kijker speelden, startten in de basis. De start van de Wageningers was niet al te voortvarend. HKC had het wat dat betreft beter voor elkaar en schoot al snel raak. Wageningen kreeg het ritme na die toch wat slordige beginfase aardig te pakken en liep uit naar een 3-6 voorsprong. HKC had die periode moeite met de blauwwitten en liet het vooral aanvallend afweten. Wageningen speelde die periode redelijk en de voorsprong was dan ook zeker verdiend. Na zo’n tien minuten stelde de thuisploeg echter orde op zaken en gaf Wageningen het nakijken (10-6 voorsprong). Beide ploegen gingen rusten bij een 13-11 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust had Wageningen amper een minuut nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. Helaas liet Wageningen vervolgens aanvallend toch weer teveel liggen. HKC liep uit naar 15-13. Lang bleef Wageningen nog in de buurt van de thuisploeg. Vooral de Wageningse dames lieten het zaterdag met hun schot afweten, terwijl ze hier voldoende ruimte voor kregen. Waren ze vorige week de meerdere van de heren wat het scoren betreft, ditmaal was het alleen Nena Ellermeijer die 6 maal de korf wist te vinden. De laatste tien minuten leek het arbitrale trio op bepaalde momenten niet eensgezind en dit helaas vaker in het nadeel van Wageningen dan van HKC. Jammer voor de Wageningers bleef het schotpercentage in de slotfase ver onder de maat Een inhaalrace als vorige week zat er niet meer in.

HKC kan zich als de nummer een gaan opmaken voor promotiewedstrijden naar de Korfbal League. Hetzelfde geldt voor Unitas. Voor Wageningen resteert een reeks wedstrijden waarin een plek in de nieuwe Tussenklasse opgeëist kan worden. De eerste horde op de weg naar de Tussenklasse heet Sparta (Zw). Dinsdagavond speelt Wageningen thuis en zaterdag volgt de return in Zwolle. Bij verlies over die twee wedstrijden speelt Wageningen volgend jaar opnieuw Hoofdklasse. Bij winst volgt er nog een set play-off wedstrijden en bij winst wacht de Tussenklasse. Er volgen dus nog een paar spannende weken voor Wageningen.