Schaakkampioenschap voor scholieren

28 maart 2022 om 20:51 Overig

Schaakkampioenschap voor scholieren

WAGENINGEN - De Schaakvereniging Wageningen houdt op zaterdagmiddag 9 april het jaarlijkse schaakkampioenschap voor scholieren van de Wageningse basisscholen, bij WSDV (damclub) aan de Grintweg 324a in Wageningen. Deelname is gratis.

De eerste ronde begint om 13.00 uur en de laatste ronde eindigt rond 17.00 uur, met aansluitend de prijsuitreiking. Deelnemers spelen zeven partijen met 15 minuten bedenktijd per persoon per partij. Er wordt Zwitsers ingedeeld, zodat iedereen al snel tegenstanders van zijn/haar eigen niveau krijgt. Medailles zijn er voor de nummers 1, 2 en 3 voor leerlingen uit de groepen 1 tot en met 5 en leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8. Ook zijn er prijsjes te winnen via een prijsvraag. Voor iedereen is er een leuke herinnering. Scholieren die vooraf willen trainen, kunnen dat gratis doen op donderdag 7 april van 18.30 tot 20.00 uur bij SV Wageningen in scholengemeenschap Pantarijn MHV aan de Hollandseweg 11, in lokaal 2011. 

Scholen met ten minste vier deelnemers doen mee in het scholenklassement. De vier hoogst eindigende deelnemers per school tellen hiervoor mee. De winnende school krijgt de wisselbeker voor een jaar mee en er zijn bekers voor de scholen die op de eerste drie plaatsen eindigen. De eerste drie scholen van het klassement plaatsen zich voor de finale van het basisschool-schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 14 mei. Er wordt dan in teams van vier leerlingen gespeeld.

Inschrijven kan tot en met 7 april bij Frans Bonnier via 06-16294415 of jeugd@svwageningen.nl, onder vermelding van naam, school en groep. Kijk voor meer informatie op www.svwageningen.nl.

advertentie
advertentie