Voedsel voor Brovary

30 maart 2022 om 16:56 Lokaal Deel je nieuws

Op 5 mei organiseert Oriolus een benefietconcert voor Bake4Ukraine, een initiatief om de inwoners van het stadje Brovary, bij Kiev, van eten te blijven voorzien. Terwijl wij de dag van de vrijheid vieren, woedt er aan de rand van Europa een oorlog. In Brovary doet een Oekraïens-Nederlands gezin er nu alles aan om de achtergebleven bewoners van gratis brood en soep te voorzien. Winkels zijn gesloten, werkgelegenheid en inkomen zijn weggevallen, en Bake4Ukraine is voor duizenden mensen de enige manier om nog aan eten te komen. Maar dit kost geld, en daar hebben zij ons voor nodig.

Het hoofdthema van het concert is The Armed Man, een mis voor de vrede, gecomponeerd door Karl Jenkins als protest naar aanleiding van de oorlog in Kosovo. Dit indrukwekkende werk wordt ondersteund en aangevuld door vele professionele musici.

Het concert vindt plaats in de Westerkerk in Veenendaal, 5 mei, aanvang 20.00 uur. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen is de entree gratis. Meer informatie volgt op www.oriolus.nu.

advertentie
advertentie