Sanne aan slag
Sanne aan slag (Foto: HSC Matchmakers)

Matchmakers dames starten tweede seizoenshelft met winst

WAGENINGEN - De eerste wedstrijd na de zomerstop was thuis tegen de Wyck Lions. De dames eindigden voor de zomer op de tweede plek in de competitie. Met een krappe selectie is het nu de uitdaging om deze positie te behouden. De tegenstander uit Wijk bij Duurstede heeft al het hele seizoen te weinig speelsters, daarom speelden zij deze wedstrijd met twee heren in het buitenveld.

De wedstrijd begon voor de Matchmakers wat onwennig met een foutje van midvelder Laura. De Wyck Lions brachten drie punten binnen, maar hun slagbeurt werd beëindigd door twee goede uitjes in het binnenveld en een drieslag door pitcher Sanne. Jedidiah opende de Wageningse slagbeurt met een stootslag, gevolgd door honkslagen voor Sanne en Laura. Petra en Tessa kwamen dankzij fouten van de Wyck Lions op het honk. Ook Maika en Veerle sloegen een honkslag. Door dit goede slagwerk en agressief honklopen, pakten de Matchmakers de voorsprong in de wedstrijd.

Aan de kop van de tweede inning maakte tweede honkvrouw Tessa een moeilijke vangbal, die door de eerste slagvrouw van de Wyck Lions net over het tweede honk was geslagen. Vervolgens bracht de tegenstander met drie honkslagen weer een aantal punten binnen. De slagbeurt werd beëindigd door nogmaals een vangbal voor Tessa. De Matchmakers gaven vervolg aan hun goede slagwerk, met vier honkslagen, een stootslag en een homerun voor Tessa.

Pitcher Sanne was in de derde inning zoekende waardoor twee speelsters over de thuisplaat kwamen. Wel maakte ze haar vierde uitje van de wedstrijd. Gevolgd door een tikactie door eerste honkvrouw Yvonne en een vangbal voor korte stop Petra. Met vijf honkslagen en een tweehonkslag voor Yvonne breidden de dames hun voorsprong verder uit.

In de vierde inning voegden de Wyck Lions nog een puntje aan hun score toe. Verder scoren werd voorkomen door strakke uitjes in het binnenveld en wederom een drieslag door pitcher Sanne. Vanwege hun voorsprong kwamen de Matchmakers niet meer aan slag. De eindstand: 16-9 winst voor de Matchmakers.

Meer berichten