Jiske van Brenk staat klaar voor een vrije bal in het duel tegen Sparta Zwolle
Jiske van Brenk staat klaar voor een vrije bal in het duel tegen Sparta Zwolle Patricia Brouwer

KV Wageningen wint eerste play-off wedstrijd

31 maart 2022 om 22:45 Korfbal Deel je nieuws

De korfballers van Wageningen zijn in de fase van de competitie beland waarin elke wedstrijd een finale is. Afgelopen dinsdag speelden ze de eerste wedstrijd van een reeks die kan leiden tot een plek in de nieuwe Tussenklasse, de klasse tussen het hoogste korfbalniveau, de Korfbal League en de Hoofdklasse. De eerste horde is dinsdagavond genomen, want wedstrijd 1 van de reeks van 2 tegen Sparta Zwolle werd winnend afgesloten (24-17). Zaterdagavond is de return in Zwolle. Bij winst over deze twee wedstrijden wacht volgende week nog een play-off tegen de winnaar van DSC-AW.DTV, in een best of three, en als die reeks wordt gewonnen is de plek in de Tussenklasse zeker.

Het was dinsdag in Het Binnenveld een niet al te hoogstaande wedstrijd maar het was Wageningen dat wel verdiend won. De vele gemiste kansen geven echter nog wel reden tot nadenken. Wageningen startte dinsdagavond heel voortvarend. De eerste beste bal ging al binnen een halve minuut door de korf, Sparta had weliswaar meteen een antwoord klaar, maar had daarna veel moeite om binnen de 25 seconden (schotklok) de mand te vinden. Het stevige verdedigen aan Wageningse zijde werkte. Via een stand van 6-3, liep Wageningen uit naar 10-4, en beide ploegen gingen rusten bij 12-7.

De tweede periode kwam Wageningen al snel aan de eerste aanval toe omdat het aan Sparta-zijde opnieuw niet lukte binnen de reguliere tijd de mand te vinden. Het verschil liep al snel op naar 7 punten, en het aanwezige publiek zag al voor zich dat de voorsprong gestaat zou gaan groeien. Maar dat was niet het geval. Sparta kwam terug tot 15-11. Wageningen nam weer afstand, 17-11 en aan het eind van de wedstrijd was het gat 7 punten: 24-17.

De uitslag had groter moeten uitvallen gezien de vele mogelijkheden die Wageningen had. Gelukkig scoorden de dames ook weer lekker mee. Aan Sparta-zijde hadden de dames overigens ook een aardige inbreng. 

Doelpuntenmakers: Jiske van Brenk 5, Wouter ter Maten 5, Danieke vd Hoef 4, Nena Ellermeijer 4, Pim Steenbergen 3, Joost van Milligen 1, Tim Dekker 1, Steven Landman 1.

advertentie
advertentie