Valerie Buijse met haar beker
Valerie Buijse met haar beker (Foto: Tom Buijse)

Goed begin van het schermseizoen

WAGENINGEN - Voor Valerie Buijse uit Wageningen is niet alleen school, maar ook het nieuwe schermseizoen begonnen. Op zaterdag 7 september heeft ze op het eerste grote internationale toernooi van het jaar, de 'Brendow Cup' in de Duitse stad Moers, een mooie bronzen medaille weten te winnen.

Het toernooi ging van start met 31 schermsters afkomstig uit Duitsland, België en Nederland. Na vier van de vijf partijen in de poule gewonnen te hebben, stond Valerie op de vijfde plaats. In de knock-out fase won ze echter overtuigend met 15-0 van Lena Schlegel uit Düsseldorf, 15-1 van Aurelia Gündel uit Bremen en 15-6 van Floo van der Meeren uit Leuven en bereikte op deze manier de halve finale. Dit was een spannende pot tegen Annemarie Braun uit Duisburg, die ze helaas net verloor met 13-15. Zo eindigde ze dus met een welverdiende derde plaats.

Deze goede prestatie op het eerste grote internationale toernooi van het seizoen is belangrijk voor Valerie. Aan het eind van het jaar gaat ze proberen zich te kwalificeren voor het EJK schermen van 2020. Afgelopen week kreeg Valerie van de KNAS (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond) de Beloftestatus, wat inhoudt dat ze gezien wordt als toekomstige topsporter. Deze status kreeg ze uitgereikt overeenkomstig met de NOC*NSF criteria. Het is een mooie erkenning van de goede resultaten die ze het afgelopen seizoen behaald heeft.

Meer berichten