Foto: Johan Mulder
Foto: Johan Mulder (Foto: )

Tiende editie Dag van de Hoed

WAGENINGEN - De Dag van de Hoed viert op zaterdag 14 september het tweede lustrum van dit typisch Wageningse evenement. Van 11.00 tot 17.00 uur wordt het Torckpark omgetoverd tot een ware catwalk. Er is een diversiteit aan kramen met hoeden en accessoires, gemaakt door vaklieden en kunstenaars. Daarnaast zijn er ook diverse stands met tassen, unieke sieraden en mode.

Om 12.30 uur start de modeshow van diverse Wageningse modezaken. Vervolgens is om 14.00 uur de modeshow van Wikkel Industrees. Om 15.00 uur is de traditionele hoedenshow. Momo theaterwerkplaats, een project voor kunstzinnige talenten met een hulp- en/of zorgvraag sluiten de show om 16.00 uur af met een theatershow.

Voor kinderen is er een speciale kindertent met de activiteit 'maak je eigen hoedje'. Voor deze activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd die ten goede komt aan het goede doel. Ook is er een schminkteam aanwezig waar kinderen zich op hun mooist kunnen laten schminken.

Workshops

Voor het eerst dit jaar worden er twee workshops gegeven door twee standhouders. Bij de Maretak kan er om 13.00 uur en om 15.30 uur een workshop bloemschikken worden gevolgd, waarbij een najaarsboeket op houder wordt gemaakt. De workshop is voor iedereen geschikt en duurt ongeveer een uur en de kosten zijn 20 euro.

Gedurende de hele dag kan men bij Plooij Hats and Materials aanschuiven om onder begeleiding van een hoedenmaker 'eigen hoed te maken' voor 35 euro (duurt 2 tot 3 uur). Een unieke kans om een snufje van het hoedenvak mee te krijgen.

Meer berichten