Het nieuwe team, bestaande uit Kyra Wildekamp, Harry Ketelaars en Marjan van Holthe. Daarachter het oude team, Ingeborg Leeftink en Marlou Kursten. (Foto Guy Ackermans)
Het nieuwe team, bestaande uit Kyra Wildekamp, Harry Ketelaars en Marjan van Holthe. Daarachter het oude team, Ingeborg Leeftink en Marlou Kursten. (Foto Guy Ackermans) (Foto: Guy Ackermans)

Kunst Wageningen: Een nieuw team staat in de startblokken

Op zaterdag 14 en zondag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur wordt Kunst Wageningen 2019 in de Theater Junushoff gehouden, met werk van 48 kunstenaars. Het is gratis te bezoeken.

WAGENINGEN - Alweer een flink aantal jaren wordt het door Marlou Kursten (zes jaar) en Ingeborg Leeftink (twaalf jaar) georganiseerd. Tijd dus om het stokje over te geven en anderen een kans te bieden Kunst Wageningen nog meer uit te bouwen naar een jaarlijks kunstevenement, waarbij kwaliteit en verscheidenheid voorop staan. Maar niet alleen die zijn belangrijk: ook de sfeer en de openheid van de kunstenaars zijn in al die jaren een belangrijk speerpunt geweest.

Marlou Kursten: "Na een tijd samen Kunst Wageningen te hebben georganiseerd, merken Ingeborg en ik dat we op de automatische piloot draaien. We genieten nog steeds heel erg van wat we doen, maar merken dat we vaak de dingen doen zoals we die gewend zijn om te doen. Terwijl nieuwe mensen met een frisse blik kijken naar wat Kunst Wageningen nu is en daar hun eigen draai aan geven. En, wat wij hopen, Kunst Wageningen weer een nieuwe stap in de toekomst zullen gaan geven. Net zoals wij gedaan hebben in het verleden.

"Toen ik instapte in de organisatie van Kunst Wageningen, nu twaalf jaar geleden, was het nog een jaarlijkse kunstmarkt, die op een zaterdag in het jaar op het Raadhuisplein werd gehouden", vult Ingeborg Leeftink aan. "Daar hadden we te maken met weersinvloeden: was het mooi weer dan was het druk, was het slecht weer dan wist je dat het een lange dag met weinig bezoekers zou worden. Ik wilde dat graag anders. Dus zijn we op zoek gegaan naar een locatie waar we de kunst binnen zouden kunnen laten zien. Dat werd de Junushoff, want dat is naar ons gevoel het culturele hart van Wageningen. Dat bleek een perfecte samenwerking."

Ondertussen is er een nieuw team gevonden dat de organisatie van Kunst Wageningen gaat overnemen. Dit jaar zijn ze al aanwezig, in 2020 zullen zij zelfstandig Kunst Wageningen organiseren.

Het nieuwe team bestaat uit Harry Ketelaars, Kyra Wildekamp en Marjan van Holthe. Zij hebben allen hun sporen verdiend in de kunst of in activiteiten rond de organisatie van kunstevenementen.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.kunstwageningen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden