Teams Pink Passion en Pink Positive
Teams Pink Passion en Pink Positive Manja Moraal

Turnsters P.i.T aan de top van het district in Amsterdam

2 april 2022 om 16:45 Sport Deel je nieuws

Amsterdam - op zaterdag 2 april vond na lange tijd weer een wedstrijd plaats in het district voor de niveau 3 turnsters. De turnsters werden zowel individueel als in teams (de twee beste cijfers per toestel) beoordeeld. 
Het team ‘Pink Positive’ won overtuigend het goud. Het andere team ‘Pink Passion’ kreeg het zilver omgehangen.

Ilana van Vessem, Roos van de Westeringh en Lina Hussain moesten het in team ‘Pink Passion’ zonder hun team maatje Nevaeh Manuputty doen ivm een blessure. Zij turnden niet foutloos, maar toch goed genoeg voor een zilveren team medaille. Hoogtepunten waren de balkoefening én score van van Vessem (15.600), de mooi verzorgde vloeroefening van Hussain en de brugoefening met nieuwe gelukte elementen van van de Westeringh. 

Het andere team ‘Pink Positive’ bestond uit Sophie van Engelenhoven, Jaeda Uijterwaal, Jaliyah Manuputty en Ise Buitendam. Zij begonnen erg nerveus op balk, maar vielen op door hun ‘flaire’ en raakten na ieder toestel meer ontspannen. Hoogtepunten van dit team waren de verbeterde en overtuigende sprong  van Uijterwaal, de prachtige brugoefening van Manuputty, de stabiele balkoefening van Buitendam en van Engelenhoven liet vooral allround stabiel turnwerk zien. 

Individueel turnde dit team zich ook naar een P.i.T podium. Manuputty won goud, Uijterwaal Zilver, Buitendam brons en van Engelenhoven werd 5e in een veld van 21 turnsters. Op de andere baan was het van Vessem die met 2 grove fouten alsnog het zilver wist te bemachtigen. Van de Westeringh en Hussain werden knap 10e en 13e.

Trotse middenbouwers niveau 3
advertentie
advertentie