Palmpasen met het Vocaal Theologen Ensemble

2 april 2022 om 17:07 Lokaal Deel je nieuws

Palmpasen, 10 april 2022. De laatste zondag voor het Paasfeest en de start voor de Stille Week, waarin het lijden van Christus wordt herdacht. Traditioneel klinkt de Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach op verschillende locaties in ons land.  Dit jaar krijgt zoiets nog een extra lading, als we de zorgelijke ontwikkelingen in het Oosten in ogenschouw nemen.

Op Palmzondag wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Hij rijdt op een ezel de stad binnen, over mantels die de mensen op de weg hebben gelegd. Ze wuiven hem toe met palmtakken. Feestelijk, maar met een gedempte zon. Voorbode van wat er te wachten staat: onheil, dood en duisternis.

Dat is het decor van de bijzondere vesperdienst van de Protestantse Gemeente te Wageningen (PGtW) op zondagmiddag 10 april om 16.30 uur in de Wageningse Grote Kerk op de Markt. 
Daarin zingt het Vocaal Theologen Ensemble (VTE), onder leiding van Hanna Rijken en met Sebastiaan ’t Hart op orgel. Dit gezelschap ontstond in 2007 vanuit de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam en Groningen. Er wordt in wisselende samenstelling en op verschillende plaatsen in het land gezongen, vaak ter ondersteuning van bijzondere evenementen, zoals de lancering van een (lied)boek of de start van een religieus evenement. PGtW-predikant Nico Sjoer is sinds jaar en dag een actief koorlid. Mooi dat dit koor na twee jaar Coronastilte weer in de openbaarheid treedt.

In de Palmpasenvesper klinkt gregoriaans en er zijn enkele prachtige liederen te horen, waaronder een Engels Magnificat. Ds. Erica Hoebe is liturg.

U bent van harte welkom! Maar de vesper thuis meebeleven of terugzien vanachter het computerscherm kan ook. https://pg-wageningen.protestantsekerk.net/kerkdienstrooster

advertentie
advertentie