Prestigegevecht tussen Tjeerd en Simon Harmsma tijdens het Nijmegen Open.
Prestigegevecht tussen Tjeerd en Simon Harmsma tijdens het Nijmegen Open. Rienk van Marle

Vader en zoon Harmsma versterking voor WSDV

2 april 2022 om 17:24 Overig

WAGENINGEN De Wageningse topdamclub WSDV krijgt vanaf komend seizoen een belangrijke kwaliteitsimpuls in de persoon van vader Tjeerd en zoon Simon Harmsma. Zij komen over van de Culemborgse ereklasser DEZ , waarvan het eerste tiental wordt opgeheven. “Dat is een vriendenteam waarvan nu heel belangrijke mensen als Pim Meurs en Dik de Voogd gaan stoppen”, legt Tjeerd Harmsma uit. De 61-jarige ict’er stopt als voorzitter van DEZ maar blijft wel betrokken bij de club..

Hij is als erkend subtopper gepokt en gezameld in het damwereldje. Zo veroverde hij tot dusverre in totaal acht landstitels: 1x met het voormalige Twentes Eerste, 2x met DEZ, waarmee hij ook rapidkampioen van Nederland werd. Tevens was hij 3x met een aspirantenvijftal en 1x persoonlijk bij de junioren de beste van ons land

Simon Harmsma is een snel rijzende ster. De zestienjarige gymnasiast speelt al drie jaar met DEZ in de ereklasse wat hem steeds beter afgaat. Ook hij heeft al een aardig gevulde prijzenkast: kampioen van Nederland bij zowel de welpen, pupillen als aspiranten, Europees kampioen sneldammen bij de pupillen en WK-zilver bij zowel pupillen als aspiranten.

WSDV is voor hem een logische keuze. Hij ontmoet daar zijn maatje Machiel Weistra, net als hij een Nationaal Talent, wereldtopper Jan Groenendijk en ook trainster Heike Verheul. “Bovendien is Wageningen voor ons redelijk dicht bij en is WSDV ook nog eens een heel leuke vereniging, vult vader Tjeerd aan.

Gouden kans

Marcel Monteba is heel content met de komst van beide Harmsma’s. “Voor ons was dit een gouden kans om ons te versterken met twee spelers die niet alleen goed in het team maar ook in onze visie passen. Tjeerd brengt naast ervaring ook veel kennis mee. Spelers als hij zijn vaak de bouwstenen van een team. Simon is waarschijnlijk het grootste talent van zijn generatie. En op ruwe bolsters zijn we gek in Wageningen zeker als dat gepaard gaat met een portie creativiteit en een gezonde winnaarsinstelling. Ik weet dat Jan Groenendijk de ontwikkeling van Simon met belangstelling volgt”, aldus het lid van WSDV’s technische commissie.

advertentie
advertentie