Bart van As en Anne Janssen delen de prijs voor de Beste Studentenkamerstad.
Bart van As en Anne Janssen delen de prijs voor de Beste Studentenkamerstad. Gemeente Wageningen

Beste Studentenkamerstad

6 april 2022 om 09:23 Overig

Iedereen heeft voor 1 mei een kamer

WAGENINGEN Wageningen is uitgeroepen tot de beste Studentenkamerstad van 2021. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) reikt jaarlijks in samenwerking met kenniscentrum Kences de prijs uit voor de stad die zich het best inzet voor studentenhuisvesting. Wageningen blonk dit jaar uit, onder meer door hun ‘woongarantie’: de gemeente garandeert dat alle studenten vóór 1 mei woonruimte hebben gevonden.

Wethouder Anne Janssen: “Ik ben erg blij met deze mooie prijs. Wageningen investeert samen met haar partners de WUR en Idealis in betaalbare huisvesting van studenten. We hebben hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt, met als resultaat dat we op dit moment geen tekorten aan studentenkamers hebben in Wageningen. Ik ben blij dat onze gezamenlijke inzet gewaardeerd wordt met deze mooie prijs.” Ook Bart van As, directeur van Idealis, nam de prijs met trots in ontvangst.,”Door specifiek te bouwen voor studenten zorgen we er ook voor dat studenten geen alternatieven gaan zoeken op de Wageningse woningmarkt. De gemeente heeft gezorgd voor goede locaties waar we dit mogelijk konden maken. Voldoende kamers dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Wageningen als studentenstad. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat studenten hier een mooie studententijd beleven en prettig en betaalbaar wonen draagt hier in belangrijke mate aan bij.”

Om ook in de toekomst een goed aanbod aan studentenkamers te hebben, zijn gemeente en Idealis samen met Wageningen UR bezig om een strategische visie op te stellen. Een onzekere factor blijven de studentenaantallen. Naar verwachting zullen die de komende jaren licht stijgen. “Het blijft een puzzel om de pieken en dalen in de studentenaantallen op te vangen”, aldus Bart van As. “Daarom proberen we onze nieuwbouw zo in te richten dat de studentenkamers relatief makkelijk omgezet kunnen worden in woonruimte voor andere doelgroepen. We gaan ook kijken of we jongeren in onze complexen kunnen huisvesten. Dat zou tevens verlichting op de reguliere woningmarkt betekenen. Daarnaast hebben we plannen om onze huidige complexen te renoveren en te verduurzamen. Daarmee maken we een kwaliteitsslag die de huidige studenten graag willen.”

advertentie
advertentie