Foto:

Oud-stadsdichter presenteert nieuw boek

WAGENINGEN - Voormalig stadsdichter Martijn Adelmund presenteert deze maand zijn nieuwe boek: DeWolffs Bestiarium. Hij leest er uit voor en signeert op 21 september in boekhandel Kniphorst. Na een geslaagde crowdfund via voordekunst.nl kreeg hij het bedrag bij elkaar om een heel bijzonder boek te maken, een vormexperiment dat niet alleen poëzie bevat, maar ook proza, illustraties en beschrijvingen van fantasiedieren, als in een naslagwerk. Volgens de landelijke bibliotheekorganisatie NBD/Biblion is het vernieuwend en treedt hij hiermee 'buiten de gebaande paden van literatuur en kunst'.

Verhaal en tournee
Adelmund vertelt het verhaal van bibliotheekmedewerker Anton. Hij is niet echt gelukkig, slijt zijn dagen door te werken in een universiteitsbibliotheek. Als Anton kennismaakt met het werk van kunstenaar Maarten de Wolff vindt hij nieuw elan. Hij ordent en alfabetiseert de tekeningen en begint er een naslagwerk, een bestiarium, uit samen te stellen. Vanaf dat moment neemt zijn leven een spannende wending.

De illustrator, Maarten de Wolff, is niet alleen een romanpersonage. Hij bestaat echt en vergezelt Martijn tijdens een boektournee, die hen niet alleen langs Wageningen voert, maar ook langs Leiden, Houten en Utrecht. Beide kunstenaars signeren dan. Op 21 september zijn ze om 15.00 uur in Boekhandel Kniphorst. Mensen die hebben deelgenomen aan de crowdfund kunnen dan hun boek ophalen. Belangstellenden kunnen alsnog een boek kopen.

Meer berichten