Nena Ellermeijer staat klaar voor een vrije worp in het duel tegen AW.DTV
Nena Ellermeijer staat klaar voor een vrije worp in het duel tegen AW.DTV Patricia Brouwer

Verlies voor KV Wageningen in 2e play-off wedstrijd

10 april 2022 om 23:05 Sport Deel je nieuws

Zaterdagavond speelden de korfballers van Wageningen in Het Binnenveld de 2e wedstrijd in de “best of three” tegen AW.DTV. Bij winst zou een plek in de nieuwe Tussenklasse binnen zijn, bij verlies zou een 3e duel volgen. Dat de Wageningers het zaterdag moeilijk zouden krijgen stond bij voorbaat vast na de overwinning in Amsterdam afgelopen dinsdag. De Amsterdammers waren toen duidelijk niet op hun best en Wageningen kon hier dankbaar van profiteren. Zaterdag was het andere koek. De Wageningers zaten eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd en de geboden kansen, die er voldoende waren, werden helaas te weinig verzilverd. De eerste vijf minuten hadden beide partijen nog moeite om de juiste richting te vinden. Er gingen aan beide kanten welgeteld vijf aanvallen voorbij zonder maar één keer raak te schieten. Daarna kwamen beide ploegen wat beter in de wedstrijd en werd er om en om gescoord. Tot zo’n vijf minuten voor rust leek Wageningen nog aardig bij te kunnen blijven. Het werd nog 6-6, maar daarna ging het mis bij de Wageningers. Te snel raakten ze aanvallend de bal kwijt, waardoor de verdediging teveel onder druk kwam te staan. De achterstand bij rust, 6-9, leek nog niet onoverkomelijk.

AW.DTV ging na rust helaas verder met scoren, terwijl Wageningen in die periode nog alle kans had om bij te blijven. Maar o.a. een strafworp bleef onbenut. De Amsterdammers liepen langzaam uit naar een voorsprong van 6 punten (7-13). Voor Wageningen volgde er een periode waarin het scoren wel lukte en ze brachten de achterstand terug naar 2 punten (11-13). Er gloorde weer hoop. AW.DTV liep opnieuw uit naar vier doelpunten voorsprong, maar Wageningen kwam opnieuw terug tot op 2 punten (13-15). Wageningen had alle kans op de aansluiting, maar een toegekende strafworp ging helaas de mist in. Doordat Wageningen het daarna weer liet afweten was een time out noodzakelijk. De laatste vijf minuten kwamen de blauwwitten er helaas niet meer aan te pas. Wageningen kwam nog op 16 treffers, maar AW.DTV liet in die slotfase zien wie er het meeste recht had op de overwinning door nog een paar keer makkelijk te scoren (16-22).

Samengevat, een verdiende overwinning voor AW.DTV dat zich duidelijk revancheerde op het eerdere verlies in Amsterdam. Het wordt a.s. dinsdag dus een derde wedstrijd en opnieuw in Amsterdam. Er zal dan uit een heel ander vaatje getapt moeten worden door Wageningen.