Erik-Jan Bijleveld zal naast Guido van Vulpen voorgedragen worden als wethouder van Wageningen door de fractie van GroenLinks
Erik-Jan Bijleveld zal naast Guido van Vulpen voorgedragen worden als wethouder van Wageningen door de fractie van GroenLinks GroenLinks

Erik-Jan Bijleveld kandidaat wethouder GroenLinks Wageningen

11 april 2022 om 16:41 Lokaal Deel je nieuws

De fractie van GroenLinks Wageningen heeft op 11 april hun tweede wethouderskandidaat bekend gemaakt. Erik-Jan Bijleveld zal naast Guido van Vulpen voorgedragen worden als wethouder van Wageningen door de fractie van GroenLinks. Bijleveld zat sinds 2014 in de gemeenteraad van Wageningen voor GroenLinks en was in de vorige periode fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij nu nog werkzaam bij Natuur en Milieu Gelderland.

GroenLinks raadslid Rosanne Groot zegt over Bijleveld: ‘We zijn ontzettend blij dat we Erik-Jan naast Guido kunnen voordragen als wethouder. We denken dat hij qua expertise en competenties ook een goede aanvulling gaat zijn. Door zijn ervaring als raadslid en fractievoorzitter heeft hij een duidelijk beeld van de politieke situatie in Wageningen. De fractie gaat de komende periode met Guido en Erik-Jan als wethouders dan ook met vol vertrouwen tegemoet.’

Ook de wethouderscommissie van GroenLinks Wageningen beveelt Bijleveld van harte aan en denkt dat hij alles in huis heeft om een uitstekend wethouder te worden. Zij zien in Van Vulpen en Bijleveld een ijzersterk complementair duo waarbij met Bijleveld erbij een groen profiel wordt ingevuld dat GroenLinks in Wageningen eer aandoet.

Erik-Jan Bijleveld was enthousiast en zei daarover: “Ik vind het een eer om voorgedragen te worden en kijk ernaar uit om me weer vier jaar te mogen inzetten voor een groen en sociaal Wageningen.”

GroenLinks onderhandelt op dit moment met PvdA en D66 over het vormen van een nieuw college in Wageningen. Naar verwachting zal volgende maand het coalitieakkoord gepresenteerd worden en zullen de wethouderskandidaten worden voorgedragen aan de raad.

Leo Bosland, de huidige wethouder van GroenLinks, had al te kennen gegeven niet voor een volgende zittingsperiode beschikbaar te zijn. GroenLinks zal na de verkiezingswinst van 16 maart twee wethouders leveren aan het volgende college.

advertentie
advertentie