Wethouder Leo Bosland gaf de start van GO! Wageningen
Wethouder Leo Bosland gaf de start van GO! Wageningen Sportservice De Vallei

Geslaagde kick-off pilot ‘GO!’

11 april 2022 om 20:36 Overig

WAGENINGEN - Op maandag 4 april is in Wageningen het programma ‘GO! Gezond Onderweg’ van start gegaan. Het doel van dit programma is om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere levensstijl. Meer dan 30 personen waren aanwezig tijdens de geslaagde kick-off van de pilot van GO!.

De kick-off vond plaats bij de Margrietschool in Wageningen. De bijeenkomst werd bezocht door professionals, ouders en hun kinderen. De kinderen konden volop bewegen met studenten van BalanceBuddy en meedoen aan een kookworkshop van Groente & Meer. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door het netwerk van GO!. Wethouder Leo Bosland gaf met een harde boks de aftrap voor GO! in Wageningen.

GO! begeleidt kinderen tussen de 0 en 19 jaar met overgewicht en obesitas. Spin in het web is de kindergezondheidscoach die het kind en zijn ouders begeleidt wat betreft gezonde leefstijl. Je ‘lekker in je vel’ voelen, gezonde voeding, bewegen en ontspanning zijn belangrijke pijlers in de begeleiding. Om te zorgen dat het om een blijvende gedragsverandering gaat, duurt de begeleiding ten minste twee jaar.

GO! Wageningen is een aanvulling op de ‘Lekker in je vel’ aanpak in Wageningen en een intensieve samenwerking van jeugdgezondheidszorg, sportservice Wageningen (onderdeel van Sportservice De Vallei), kinderartsen, kindergezondheidscoaches, jeugdconsulenten van het Startpunt, gemeente Wageningen, en andere zorg- en hulpverleners uit Wageningen.

Wilt u uw kind aanmelden of heeft u vragen? Kijk voor meer informatie op www.go-nl.nl of neem contact op met de kindergezondheidscoach via floor.steenvoorden@sportservice-wageningen.nl. Verwijzing vindt plaats via de huisarts of de jeugdarts. Kindergezondheidscoach Floor is namens Sportservice De Vallei werkzaam voor Wageningen en geeft uitvoering aan GO!.

Victoire van Groente & Meer maakte samen met de bezoekers een gezonde snack
advertentie
advertentie