Remco de Kluizenaar en centrummanager Robert Frijlink.
Remco de Kluizenaar en centrummanager Robert Frijlink.

Er zit muziek in Wageningen

13 april 2022 om 20:20 Overig

Audiotour door het centrum van Wageningen

WAGENINGEN Remco de Kluizenaar heeft in overleg met Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) een audiotour gemaakt waardoor het nog leuker is om een bezoek aan het centrum van Wageningen te brengen. Er is een ware muziekwolk te ervaren als je door de straten van het centrum wandelt.

Wat je kunt horen is een GPS-muziekstuk dat reageert op waar je gaat en staat. Remco de Kluizenaar componeerde speciaal voor het centrum ‘de Klinkerstraat’. Het muziekstuk bestaat uit tien sferen, die met elkaar mengen in verschillende verhoudingen als je er doorheen loopt. Samen klinkt het als één muziekstuk van een kilometer lang. Hoe het muziekstuk verloopt en hoe lang het duurt, dat bepaal je zelf. Dus doe je koptelefoon op en geniet van een extra dimensie tijdens het winkelen. Voor het luisteren van de muziek heb je de app Echoes nodig. Deze is te downloaden voor zowel Android, als Apple. 

Volgens centrummanager Robert Frijlink is het muziekstuk echt iets dat je simpelweg moet ervaren. “We kennen Remco al van andere inspirerende activiteiten in de binnenstad en waren als SOW direct enthousiast om deze extra dimensie aan het beleven van ons mooie centrum toe te voegen”. Frijlink vervolgt: “Stel je voor dat binnenkort tussen het winkelend publiek mensen lopen die ook genieten van een mooie muziekervaring! Het mooie van Klinkerstraat is dat elke keer als je de route loopt, het muziekstuk anders zal klinken.”

In de muziek hoor je improvisaties van drie regionale musici. De grondtoon waarop de Klinkerstraat gestemd is, is de toon van de aarde, 136,1 Hz. Dat leek de Wageningse klankkunstenaar interessant als toon om bewust bij te shoppen. Remco heeft ook een audiotour over de Wageningen Campus samengesteld, de muziek is gemaakt van geluiden uit voedselonderzoek en korte interviewfragmenten met wetenschappers die werken aan wat de mens zal eten van 2030 tot 2050. Je vindt de tour ook in de app Echoes.

De route wordt op 13 april tussen 21.00 en 22.00 uur op RTV Rijnstreek bij het cultuurprogramma ‘Je weet niet wat je hoort’ gelanceerd en is vanaf 14 april te gebruiken. Meer informatie over de route is te vinden op www.proefwageningen.nl.

advertentie
advertentie