De gerestaureerde stadsgracht en vestingwerken van Groenlo.
De gerestaureerde stadsgracht en vestingwerken van Groenlo. Dré van Marrewijk

Vestingstad Groenlo: inspiratie voor Wageningen

15 april 2022 om 09:30 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 21 april organiseert het Netwerk Erfgoed Wageningen weer een bijeenkomst over de Vestingvisie Wageningen. Wethouder Bart Porskamp en projectleider cultuurhistorie Peter Ballast van de gemeente Oost Gelre vertellen over de geheimen van de vestingstad Groenlo en het enthousiaste en succesvolle erfgoedbeleid. De presentatie is bedoeld om inspiratie op te doen en om lessen van te leren. De avond vindt plaats in het Schip van Blaauw en begint om 20 uur.

In 2004 vertrok de Grolsch bierbrouwerij na eeuwenlange aanwezigheid uit Groenlo. Dus moest de kleine stad in de Achterhoek op zoek naar een nieuwe identiteit. Die vond het in zijn roemruchte verleden als vestingstad. Door in verschillende programma’s en plannen de nadruk te leggen op de cultuurhistorie van de stad en de uitstraling van het sfeervolle centrum kwam Groenlo er bovenop. Een deel van de vesting is hersteld en door de organisatie van evenementen als “De Slag om Grolle” trekt Groenlo iedere zomer flink wat bezoekers. Ook de lokale economie profiteert daar volop van. Het benutten van zijn erfgoed heeft bijgedragen aan een nieuwe positionering van de stad in de regio

Het Netwerk Erfgoed Wageningen organiseert regelmatig bijeenkomsten over de Vestingvisie Wageningen en het erfgoed in de stad. Tijdens deze avond zal ook de Vestingvisie op Kaart worden gepresenteerd. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

advertentie
advertentie