Kleuters zingen een lied over de regenboog met gebarentaal erbij.
Kleuters zingen een lied over de regenboog met gebarentaal erbij.

Leerlingenmusical ‘Herrie in de flat’

21 april 2022 om 08:58 Overig

WAGENINGEN Ruim 70 leerlingen van Muziekcentrum Harlekijntje speelden mee in de musical ‘Herrie in de flat’. Met zang, dans, ritmespel en blokfluit werd vol enthousiasme een kleurrijk verhaal neergezet.

De kinderen van 4 tot en met 11 jaar deden mee aan deze musical in theater Junushoff. Hun docent Saskia Beverloo heeft de musical en veel van de liedjes zelf geschreven. De kinderen hebben les in Bennekom, Ede en Wageningen. Pas tijdens de generale repetitie kwam alles samen. 

De bewoners in de Herrieflat zorgen voor veel geluidsoverlast en dat wekt irritatie. Bij de bewoners zelf en in de naburige flats. Een dakloze dirigent krijgt de opdracht het probleem op te lossen. Als de ruzie escaleert en de muren tussen de appartementen daarbij breken, blijkt dat meteen de oplossing. Ook vinden ze nog een onontdekte partituur van de grote Beethoven en tot slot speelt de hele flat mee op de klanken van het slotkoor van de 9e van Beethoven. Alle kinderen spelen samen in het Harlekijnorkest.

Het publiek, dat voor een groot deel bestond uit trotse ouders en andere familieleden, kon genieten van dit mooie schouwspel. Er waren kaarten ter beschikking gesteld aan kinderen en ouders uit AZC de Bosrand. Ook zij hebben genoten van dit spektakel. 

In de bijlage twee foto’s van fotograaf Henk Schuijt.

Foto 1: Alle kinderen op het podium bij het begin van de voorstelling

Foto 2: kleuters zingen een lied over de regenboog met gebarentaal erbij.

advertentie
advertentie