Groep 8 Piekschool die de cheque overhandigd aan Hein Groeneveld
Groep 8 Piekschool die de cheque overhandigd aan Hein Groeneveld Lian Kool

Klas van juf Lian rent voor haar man

22 april 2022 om 12:16 Achtergrond Deel je nieuws

Leerlingen rennen 6.000 euro bijelkaar

WAGENINGEN De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt de gemoederen bezig, zo ook groep 8 van de H.J. Piekschool. Dus als de klas van juf Lian hoort wat haar man van plan is, dragen de kinderen graag hun steentje bij.

De man van juf Lian wil een auto vol met hulpgoederen zelf naar Oekraïne brengen. Sinds de start van de oorlog heeft Hein contact met de van oorsprong Groningse boer Keer Huizinga, die met zijn gezin in Oekraïne leeft. Via hem weet Hein uit eerste hand waar behoefte aan is in het getroffen land: vervoersmiddelen, onder andere om slachtoffers naar veiligere gebieden te brengen. Een auto kopen en daarheen brengen dus. 

Groep 8 besluit een sponsorloop te organiseren op hun school om deze actie te ondersteunen. Op de dag dat Heins road trip begint, rennen de leerlingen van de H.J. Piekschool hun benen uit het lijf om geld op te halen voor de actie. En niet zonder resultaat: meer dan 6.000 euro wordt er opgehaald. Juf Lian is trots op haar klas: “Mooi om te zien dat de kinderen zo betrokken zijn en dat we werkelijk iets kunnen bijdragen.” 

De auto en hulpgoederen zijn goed aangekomen in Oekraïne. Hein: “Ik denk regelmatig terug aan de paar uur die ik heb mogen verblijven in het vluchtelingenkamp aan de grens. Hartverscheurend om te zien hoe vrouwen en kinderen na een dagenlange voettocht binnenkwamen. Hartverwarmend om te zien hoe vrijwilligers uit verschillende landen samenkomen op een willekeurige grensplek om te helpen.”

advertentie
advertentie