Gelderse singer-songwriter Rik Marius komt met nieuw lied: ‘Het is rustig in mij’

22 april 2022 om 17:45 Lokaal Deel je nieuws

De nieuwe muziekclip ‘Het is rustig in mij’ van Rik Marius staat sinds vrijdag 22 april online. Het nummer laat volgens de in Bennekom geboren en getogen singer-songwriter zien hoe de vrede van God je op zomaar een onverwachts moment kan raken. Ook in deze barre, bange tijd met de oorlog zo dichtbij.

‘Het is rustig in mij’ is het zevende liedje van Rik Marius, uitgebracht door Sound of David en geproduceerd door Luca Genta. De woorden en zinnetjes voor het nummer kwamen zomaar ineens, zittend op een bankje in de zon in zijn huidige woonplaats Utrecht. Een eenvoudige gedachte kwam onverwacht dichtbij: Ik hou van jou. ‘Het was alsof de bron van het leven, alsof God zelf die woorden influisterde. Het voelde zo vertrouwd, zo echt. Als een soort thuiskomen’, aldus Marius.

In zijn jeugdjaren in Bennekom had hij ook zo’n dierbaar, rustgevend plekje: het bankje in het Bart van Elstplantsoen. Ook dat voelde als een oase, een heerlijke plek om even te ontsnappen van alle hectiek. Om even te reflecteren, te piekeren, te bidden.  

De 36-jarige zanger woont al 17 jaar niet meer in Gelderland, maar zijn herinneringen zijn levend. Aan de Julianaschool, de middelbare school Het Streek en de Baptistengemeente in Ede. Aan de Bennekomse korfbalvereniging en Edese badmintonclub. ‘Ik kom er nog vaak en graag. Mijn ouders wonen nog steeds in Bennekom.. Gelderland was een warm thuis.’ En dat bankje in het Van Elstplantsoen… Dat was een baken.

Op het zonnige bankje in zijn nieuwe woonplaats dacht na over liefde en de Vrede van God. Die gedachten boden troost, ook als er iets verderop kogels rond vliegen, bommen en granaten ontploffen en het altijd de onschuldigen zijn die het hardst geraakt worden. ‘Ook nu weer zien we de laatste stuiptrekkingen van het kwaad. God belooft dat uiteindelijk het goede overwint, tot in de eeuwigheid.’

Oorlogen zijn smerig, maar Marius heeft ook oog voor het mooie, voor de lichtpuntjes. Al die miljoenen die hier via giro 555 werden ingezameld, of bezorgde burgers die met hulpgoederen naar het oosten reisden. ‘Meerdere mensen in m’n omgeving met een groter huis bieden onderdak aan Oekraïners. Dat is toch prachtig? Als ik dan op zo’n bankje zit, denk ik aan die mooie bijbeltekst: De volmaakte liefde verdrijft angst. Er is een liefde die sterker is dan het kwaad, sterker dan de dood, sterker dan verbittering.’

advertentie
advertentie