Afbeelding
Foto Pexels

Met deze tips kun je snel aan het werk bij de overheid

25 april 2022 om 10:52 Partnercontent

Het is lastig om de keuze te maken welk beroep je wilt uitvoeren. Wanneer je deze keuze wel voor ogen hebt, is het natuurlijk belangrijk om deze sollicitatie goed aan te pakken. In dit artikel lees je alles over hoe je snel aan het werk kunt gaan bij de overheid. Deze tips leiden jou zeker naar succes!

Beleid en bestuur voor de rijksoverheid

Om werkzaam te worden bij de overheid heb je een goede achtergrondkennis nodig. Je kunt een opleiding volgen zoals Bachelor Bestuurskunde of Beleidsrelatie. Wanneer je pas na je opleiding erachter komt dat je bij de overheid wilt gaan werken, zijn er veel masterclasses beschikbaar. Deze masterclasses duren vaak vier maanden en voorbeelden hiervan zijn: ‘Opgavengericht Werken’, ‘Toezicht en Governance’ en ‘Innovatiemanagement’. Vaak is het een vereiste om een van deze Opleidingen bij de Rijksoverheid voor beleid en bestuur te volgen. Binnen de overheid ga je skillsgericht werken, dus zul je blijven leren en innoveren binnen je eigen vakgebied Wie wilt dat nou niet?

Voorbereidingen voor een baan bij de overheid

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke branche binnen de overheid je aanspreekt. Is dat bijvoorbeeld beleidsmedewerker, vergunningverlener of contractbeheerder? Verdiep je goed in welke taken hierbij komen kijken, waar je verantwoordelijk voor bent en wat er precies gebeurd binnen die tak van de overheid. Wanneer je functie een match is, is het goed om met werknemers te praten die al werkzaam zijn in dit vakgebied. Vraag naar de ervaringen en adviezen van de werknemers en kijk of dit aansluit bij jouw verwachtingen. Wanneer dit je alleen maar meer motiveert, is het tijd om te solliciteren. Breng je cv op orde en schrijf een goede motivatiebrief. Neem hier de tijd voor en bedenk dat je niet de enige bent die solliciteert, dus beschrijf waarom jij geschikt bent voor die functie. 

Een goede voorbereiding is alles, dus kijk eerst even naar de Rijksoverheid opleidingen en kijk of jij dit in je pakket hebt zitten of dat het iets voor jou is. Wie weet zit jij binnenkort wel op een functie binnen de overheid.  

advertentie
advertentie