Hans Dobbe overhandigt symbolisch de sleutel van de archeologie-vitrine aan burgemeester Floor Vermeulen.
Hans Dobbe overhandigt symbolisch de sleutel van de archeologie-vitrine aan burgemeester Floor Vermeulen. Carleen van den Anker

Archeologie in het Stadhuis

25 april 2022 om 15:00 Lokaal Deel je nieuws

In de hal van het Wageningse stadhuis zijn sinds 25 april voor het eerst archeologische vondsten te zien, die in de Wageningse bodem zijn gevonden. De voorwerpen zijn uitgestald in een glazen vitrine, die u direct bij binnenkomst aantreft. Het is de bedoeling om de collectie regelmatig te wisselen en zowel actuele als eerdere vondsten te laten zien.

Initiatiefnemer van de vitrine is de Werkgroep Archeologie Wageningen (WAW), onderdeel van de Historische Vereniging Oud Wageningen. De vereniging hoopt hiermee de interesse in de Wageningse geschiedenis te versterken. De Gemeente Wageningen ondersteunt het initiatief. 

Hans Dobbe van WAW heeft op 25 april symbolisch de sleutel van de vitrine overhandigd aan burgemeester Floor Vermeulen.

Als eerste thema voor de vitrine is gekozen voor de publicatie ‘De Westberg, een monumentaal Wagenings erfgoed’ en objecten die op de Westberg zijn gevonden. Dit bijzondere boek wordt op 26 april gepresenteerd door de Historische Vereniging Oud Wageningen. De historische verhalen die zich afspelen op en rond de twee rijksmonumenten op de Westberg, tussen de Holleweg en de Westbergweg, worden hierin uitgebreid besproken. Ook worden nieuwe archeologische vondsten beschreven. 

Het boek is vanaf 2 mei te koop bij de boekhandels Kniphorst, De Beschte en Bruna.

advertentie
advertentie