Afbeelding

Een stoïcijnse rebel bij filmhuis Movie W

25 april 2022 om 23:26 Overig

WAGENINGEN - Movie W draait tot en met dinsdag 3 mei drie films. ‘Tantas Almas’ is een meanderende odys­see tijdens het paramilitaire schrikbe­wind in Colombia rond de eeuw­wisse­ling, over een visser die de rivier afvaart op zoek naar zijn twee verdwenen zonen. In observe­rende stijl met wijde shots, non-pro­fessionele acteurs (zelf slacht­of­fer) en in­druk­wekkende stille scè­nes. Te zien op woensdag 27 april om 20.30 uur en op zaterdag 30 april 20.30 uur.

‘Love it was not’ is de buitengewoon intrigerende documentaire over He­lena Citron die in 1942 wordt ge­de­porteerd naar Auschwitz, waar een on­waarschijnlijke romance be­gint met Franz Wunsch, een hoge SS-of­fi­cier. Dertig jaar na haar bevrijding ont­vangt Helena een brief van Wunsch’ echt­genote, waarin ze haar smeekt voor hem te ge­tui­gen in zijn rechts­zaak. Zal ze de man helpen die zo­veel levens ver­woestte, maar het hare ­spaarde? Te zien op donderdag 28 april om 20.30 uur.

‘L’Événement’ is de verfilming van de beroemde autobiografische roman over de rebelse studente Anna, die begin jaren 60 ongewenst zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen, besluit ze het heft in eigen handen te nemen, met het risico in de gevangenis te belanden. De oplopende spanning, Anna’s stoïcijnse vastberadenheid een arts te vinden en haar martelende eenzaamhed zuigen de kijker het verhaal in. Te zien op vrijdag 29 april om 20.30 uur, zondag 1 mei om 20.30 uur en op dinsdag 3 mei om 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.moview.nl.

advertentie
advertentie