Pieter Steijlen (rechts) tegen Wouter Sipma bezig aan zijn laatste partij voor DEZ. De partij eindigde in remise.
Pieter Steijlen (rechts) tegen Wouter Sipma bezig aan zijn laatste partij voor DEZ. De partij eindigde in remise. DEZ

Ook Pieter Steijlen naar WSDV

25 april 2022 om 23:40 Achtergrond

Ook Pieter Steijlen naar WSDV

WAGENINGEN - WSDV heeft nog meer versterking gekregen. Na vader Tjeerd en zoon Simon Harmsma, heeft ook Pieter Steijlen de overstap naar de Wageningse topdamclub gemaakt. De 31-jarige NS-employee uit Den Bosch is eveneens afkomstig van het Culemborgse DEZ, dat door een leegloop het topteam heeft opgedoekt.

De nieuwe aanwinst was bij DEZ een kind van de club. Hij werd bij de jeugd twee keer Nederlands kampioen en finishte drie maal als tweede op het jeugd-wereldkampioenschap. In 2009 won hij het befaamde Paastoernooi in Amsterdam en een jaar later veroverde hij op de nationale titelstrijd, met een achtste plaats, een plekje bij de ‘groten’. Met DEZ eindigde hij vaak bovenin, met twee jaar terug een tweede plaats, nipt achter Hijken als beste resultaat.

Internationaal meester Pieter Steijlen is een vaak productieve, compromisloze, zeer attractieve dammer, die ook voor topspelers gevaarlijk kan zijn. Hij volgde de Harmsma’s om twee redenen. “WSDV lijkt me een leuke club. Het is een vrij jong team met verschillende spelers, die ik nog ken uit mijn jeugdtijd. Verder vind ik het leuk dat er met Jan Groenendijk en Alexander Schwarzman twee absolute topspelers in het team zitten.”

advertentie
advertentie