Afbeelding

Lintje voor Berrie Ruijling

26 april 2022 om 10:16 Overig

Lid in de Orde van Oranje Nassau 

WAGENINGEN De jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander heeft in Wageningen slechts één Koninklijke Onderscheiding opgeleverd. Maar wel een zeer verdiende. Berrie Ruijling werd voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij diverse organisaties benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Floor Vermeulen verraste Berrie Ruijling op de RK Begraafplaats in Velp. Ruijling is voorzitter van de Stichting Behoud RK Begraafplaats. Hij was daar omdat Nel Peters-Buurman, een van de vrijwilligers van de begraafplaats, een lintje ontving. Plotseling stond Berrie Ruijling ook zelf in de schijnwerpers.

Volgens burgemeester Vermeulen geeft Berrie Ruijling naast zijn taak als voorzitter ook enthousiast leiding aan een groep vrijwilligers die de begraafplaats onderhoudt. Hij schuwt daarbij het veldwerk niet. Onder zijn leiding is onder andere een urnenmuur gebouwd.
Ook was hij initiatiefnemer van een boek over de begraafplaats en de verhalen van 100 overledenen. Op Allerzielen, 2 november, is hij gastheer voor de nabestaanden van de overledenen die er begraven liggen.

Berrie Ruijling is als fietsliefhebber ook actief bij de Toerclub Wageningen. Van 1995 tot 2002 als voorzitter. Daarna in de organisatie van de jubileumtochten en als lid van de activiteitencommissie. “Al uw inspanningen hebben er voor gezorgd dat de Toerclub Wageningen in ledenaantal is gegroeid en dat de sfeer en onderlinge saamhorigheid flink is gestegen”, aldus burgemeester Vermeulen. “Je zou zeggen dat uw dagen met al deze activiteiten wel zo’n beetje gevuld zijn. Maar nee hoor, u vindt ook nog tijd voor uw voormalige werkgever, de Christelijke Scholen Gemeenschap Het Streek in Ede. Toen u daar met pensioen ging, bleef u als vrijwilliger actief. U doet dat al bijna tien jaar één tot anderhalve dag in de week voornamelijk als redacteur voor de website en de social media.”

“Zo’n vrijwilliger wil elke school wel rond hebben lopen! Dat hebben de mensen van CSG Het Streek ons laten weten. Ik denk dat de mensen van de Begraafplaats en de Toerclub dat volledig kunnen onderschrijven”, besloot burgemeester Vermeulen zijn toespraak voordat hij Berrie Ruijling het lintje opspeldde.

Afbeelding
advertentie
advertentie