Karin Visscher (cvb Rijn IJssel) en Peter van Mulkom (cvb ROC Nijmegen)
Karin Visscher (cvb Rijn IJssel) en Peter van Mulkom (cvb ROC Nijmegen) Rijn IJssel

Rijn IJssel en ROC Nijmegen slaan handen ineen: breed LLO-aanbod beschikbaar

28 april 2022 om 13:25 Zakelijk Deel je nieuws

Een leven lang ontwikkelen: daar is steeds meer noodzaak voor. Denk aan maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie en digitalisering. Maar ook zaken als de coronapandemie veranderen de manieren waarop we werken. Iedereen in de regio’s Arnhem en Nijmegen kan daarom binnenkort gebruikmaken van een breed scholingsaanbod. Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben hun krachten gebundeld in Move to Match. Het wordt dé plek voor werknemers, werkzoekenden en werklozen om een geschikte (mbo-) opleiding te vinden.

De noodzaak voor een leven lang ontwikkelen (LLO) wordt steeds groter, ziet ook Karina Visscher van het college van bestuur van Rijn IJssel: “De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Het belang van omscholen, bijscholen én herscholen neemt alsmaar toe. Daar hebben wij als roc’s een belangrijke rol bij te vervullen in de regio Arnhem-Nijmegen. De komende periode werken we daarom aan een steeds groter aanbod op het gebied van een leven lang ontwikkelen.”

Beide roc’s zijn een brede maatschappelijke speler, bevestigt Peter van Mulkom, bestuursvoorzitter van ROC Nijmegen. “Wij voelen ons verantwoordelijk voor de opgave van de arbeidsmarkt. Door onze krachten te bundelen, kunnen we straks ook antwoord geven op vragen van werkgevers, werkzoekenden en werkenden. Samen positioneren we ons als een speler die óók verantwoordelijk is voor het bij- en omscholen van volwassenen.”

Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben het opleiden van volwassenen ook als maatschappelijke opdracht. Door het samenvoegen van de kennis en beschikbare opleidingen van beide roc’s, ontstaat een groot potentieel aan opleidingsmogelijkheden voor volwassenen die zich willen of moeten blijven ontwikkelen. Move to Match (movetomatch.nl) komt dankzij deze krachtenbundeling tegemoet aan de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven: het scholen, bijscholen en herscholen van personeel. Ook gemeenten, werkbedrijven en het UWV kunnen er terecht.

Het aanbod via Move to Match is zeer gevarieerd en uitgebreid. Van bouw tot horeca en van techniek tot dienstverlening: het gaat om vele trainingen en cursussen. Geheel in lijn met de maatschappelijke behoefte, staan flexibiliteit en maatwerk daarbij voorop. Dat biedt ruimte aan zowel organisaties als medewerkers en werkzoekenden om optimaal gebruik te kunnen maken van het aanbod.

advertentie
advertentie