Frits Huijbers staat op het punt de eerste exemplaren van het boek
Frits Huijbers staat op het punt de eerste exemplaren van het boek "De Westberg" te overhandigen aan burgemeester Floor Vermeuelen en aan gastspreker Hans Renes Arie de Koning

“Een mooi relatiegeschenk!”

29 april 2022 om 12:54 Lokaal Deel je nieuws

“Een mooi relatiegeschenk!” was de reactie van burgemeester Floor Vermeulen toen hij het eerste exemplaar in ontvangst nam van het boek “De Westberg – een monumentaal Wagenings erfgoed”.
Op een drukbezochte bijeenkomst van de Historische Vereniging Oud Wageningen op 26 april ontving de burgemeester het boek uit handen van Frits Huijbers, voorzitter van de vereniging.

De burgemeester liet weten dat hij veel waarde hecht aan vergaring en verspreiding van kennis over geschiedenis en erfgoed van Wageningen. De publicatie over de Westberg werpt nieuw licht op het Verhaal van Wageningen en is daarmee dus een must-have. De 4 auteurs van het boek hebben grondig onderzoek gedaan naar de historische verhalen rond deze markante plek op de Wageningse berg. Tevens analyseerden ze nauwgezet bestaande en nieuwe archeologische vondsten. Aldus kwamen ze tot nieuwe inzichten over het verleden van Wageningen.

Op de lezingenavond hield vervolgens Hans Renes, historisch geograaf, een referaat naar aanleiding van de publicatie. Hij was zeer te spreken over de nieuwe inzichten die in het boek zijn beschreven en getoond. Daarbij merkte hij overigens op, dat kennis van onze geschiedenis nooit “af” is, en dat inzicht in de historie relevant is bij het maken van plannen voor de toekomstige inrichting van onze leefomgeving. Een goed advies voor de nieuwe gemeenteraad?!

advertentie
advertentie