folder IC café
folder IC café IC connect

Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert op 9 mei een thema avond voor ex Intensive Care-patiënten en hun naasten

29 april 2022 om 21:21 Lokaal Deel je nieuws

Uit gesprekken met voormalige IC-patiënten en hun naasten is gebleken dat er na opname behoefte is aan het delen van ervaringen met lotgenoten en het uitwisselen van informatie. In 2018 is  daarom het IC café Ede opgericht. Het IC café is een ontmoetingsplek buiten het ziekenhuis voor voormalige IC patiënten, familie en naasten. De bijeenkomst wordt verzorgd door de speciale stuurgroep IC café. In deze stuurgroep zitten ex-IC patiënten en familieleden, IC nazorgverpleegkundigen , een Intensive Care arts en andere experts zoals een gezondheidszorg psycholoog en maatschappelijk werker. Er wordt altijd een kort praatje gehouden door een expert, waarna er ruimte is voor discussie en het delen van ervaringen in de periode van ziek zijn, de opname op de IC-afdeling en de periode daarna, dit zowel voor de patiënt, de familie en naasten.

Op 9 mei a.s. wordt door de stuurgroep weer een thema avond georganiseerd. Dit keer gaat het over de impact van een IC opname op de patiënt, familie en naasten en ook de tijd erna. Wat heb je als patiënt ervaren en heb je überhaupt herinneringen aan je opname? Wat heeft het met je als partner of kind van een ernstig zieke patiënt gedaan?. Heb je nog ergens last van? Er zijn die avond twee gastsprekers: Yvette van Dokkum, gezondheidszorgpsycholoog en een kind van een voormalige IC-patiënt. Kom gerust alleen om te luisteren of mee te praten. Het is zeker de moeite waard!

De datum is 9 mei aanstaande. Inloop vanaf 19.00 uur, Start om 19.30 uur en einde 21.00 uur. Er is koffie en thee met wat erbij. Dit alles in verzorgingshuis Bethanë, Plateelhof 3 7611 JK te Ede

advertentie
advertentie