Tien Wageningse clubs doen mee met de Grote Clubactie

WAGENINGEN - Verenigingen uit Wageningen nemen sinds afgelopen weekend, net als ruim 5.000 andere verenigingen, deel aan de Grote Clubactie en gaan hun clubleden op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden. Deze extra financiën zijn vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

Van elk verkocht lot van 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro (80 procent) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis. De lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Online wordt steeds gebruiksvriendelijker, makkelijker en sneller. Hiermee spelen zij in op de huidige tijd: meer online, minder inzet van vrijwilligers en ontzorgen van het verenigingsleven.

Vrienden, familie en betrokkenen uit Wageningen ondersteunen direct met deze actie een club en zij maken kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro.

Dit jaar doen in gemeente Wageningen de volgende clubs mee: KV Wageningen, Pluto, SKV, Voetbalvereniging W.A.V.V., Volleybalvereniging Scylla, Vriendenkring Drente, WageningscheStudenten Roeivereniging, Wageningse Gymnastiekvereniging Impuls, Wageningse Studenten Korfbalvereniging Debalderin, Wageningse Zwem- en Poloclub De Rijn. Kijk voor meer informatie op www.clubactie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden