SKV-aanvaller Abass Kone laat de keeper van Hoevelaken kansloos: 1-0.
SKV-aanvaller Abass Kone laat de keeper van Hoevelaken kansloos: 1-0. Richard Antonysen

WAVV weer stap dichterbij kampioenschap

10 mei 2022 om 12:37 Voetbal

Voor WAVV gloort het kampioenschap

WAGENINGEN  WAVV kan de kampioensschaal bijna aanraken. Na de 2-0 overwinning op streekgenoot Fortissimo kwam de ploeg van trainer Moslin Adnane weer een stapje dichterbij het zo felbegeerde kampioenschap van de 4e Klasse B. Een makkelijke zege was het echter niet. Op Sportpark De Zoom had stadgenoot SKV maar een doelpunt nodig om het stugge Hoevelaken van zich af te schudden. Topscorer Abass Koné was ook nu weer de gevierde man.

Dick Martens

,,Weer een belangrijke overwinning”, aldus WAVV-trainer Adnane. ,,Heerlijk hoor, maar makkelijk ging het echter niet. Echt in de problemen kwamen wij ook weer niet, maar het duurde wat lang voor wij tot scoren kwamen. Bij rust stond het nog 0-0. Fortissimo, dat veel spelers noodgedwongen moest missen, speelde ‘reactie-voetbal’, daarbij lieten ze wel veel ruimte achter hun verdediging en daar maakten wij weliswaar aardig gebruik van, maar de kansen die we daardoor kregen werden vooralsnog niet benut.” De enige dissonant in de regionale topper was scheidsrechter Igor Gavrilov, was ook de mening van beide trainers. ,,Een dergelijke wedstrijd verdient een betere scheidsrechter”, klonk het na afloop in koor. ,,In de eerste vier minuten deelde hij al twee gele kaarten uit, dan vrees je al, dat er ook spelers zijn die een tweede gele kaart krijgen,” Die conclusie werd in de 50e minuut ook bewaarheid, Fortissimo-speler Nano Wilholt werd het slachtoffer. WAVV profiteerde onmiddellijk van de overtalsituatie. Michael van Schaik zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. In de slotfase verdubbelde WAVV de score. ,,Wij kregen een strafschop, die Luc Dolphijn door de keeper gestopt zag worden. De rebound werd in eendrachtige samenwerking door Luc en Glenn Gerritsen over de doellijn gewerkt. Hoewel er twijfels waren wie nu het laatste tikje gaf, hebben we besloten het doelpunt aan Glenn te geven.” Het kampioenschap kan waarschijnlijk zaterdag gevierd gaan worden, als er in de thuiswedstrijd gewonnen wordt van SDOO (aanvang: 14.30 uur).

Gevierd werd er ook bij SKV, geen kampioenschap, maar het zoet van de 1-0 overwinning op het bezoekende Hoevelaken, werd toch ook aangepakt om een klein feestje te vieren. ,,Een terechte overwinning”, vond trainer Jan Gaasbeek. ,,Het was in de beginfase, voor beide teams overigens, even aftasten, maar daarna hadden wij toch de overhand. Lastig bleef het wel om tot scoren te komen. Dat gebeurde pas een kwartier voor tijd. Vervolgens hebben we die voorsprong geconsolideerd, door de gelederen goed gesloten te houden. Dan zie je dat we dat ook kunnen en als team gegroeid zijn. We kunnen dus ook ‘zakelijk’ winnen.” 

Op een overwinning hoopt ook het Nederlands Transplantatie Voetbalteam, met SKV-er Remco Keijman in de gelederen. Zij spelen op vrijdag 14 mei een oefenwedstrijd tegen SKV. De wedstrijd op De Zoom begint om 17.00 uur. Doel van dit team, opgericht in 2018, is om mensen die getransplanteerd zijn (weer) de mogelijkheid te geven om hun favoriete sport uit te kunnen oefenen. 

Info: www.txvoetbal.com

advertentie
advertentie